Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!
Ilmoittakaa minulle, kun tuotetta on taas varastossa
Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyn yleiset käyttöehdot ja tietosuojakäytännön.

Osta nyt: Sininen unikonsiemen 1 kg

Joka kesä ne kukkivat uudestaan ja saavat tienvarren pellot loistamaan kirkkaan punaisina: unikot! Kasvi on alun perin peräisin Lähi-idästä ja Aasiasta. Esimerkiksi muinaisessa Egyptissä unikon siemenet olivat suosittu mauste. Se on kuitenkin ollut laajalti levinnyt myös monissa Euroopan maissa jo pitkään. Esimerkiksi antiikin Kreikassa ja Roomassa unikon siemeniä käytettiin lääkkeenä ja yhdessä hunajan kanssa niistä tehtiin urheilijoiden voimaruokana käytettyjä kakkuja. Nykyään tunnet varmasti sinisen unikonsiemenen lähes jokaisesta ruokakomerosta, jossa se on usein suosittu leivonnan ainesosa kookoshiutaleiden, kaneli ja kaakaojauheen rinnalla. 

Sininen unikko vai harmaa unikko - unikkolajikkeiden vertailu

Varo, sillä kaikki unikot eivät ole samanlaisia! Tiesitkö, että maailmassa on yli 100 unikkolajiketta? Tunnetuin lajike, punakukkainen maissiunikko, ei ole lainkaan syötävä! Myös monista muista lajikkeista on syytä pitää näpit irti, sillä kaikki kasvin osat, mutta erityisesti sen maitomainen mehu, ovat myrkyllisiä. Ainoastaan sinisen, harmaan ja valkoisen unikon siemenet soveltuvat syötäväksi ja niitä käytetään monissa elintarvikkeissa. Mutta miten syötävät lajikkeet eroavat toisistaan? Ensinnäkin siementen väri on ratkaiseva. Nimensä mukaisesti sinisen unikon siemenet ovat sinimustia, harmaan unikon vaaleanharmaita ja valkoisen unikon siemenet kirkkaanvalkoisia. Unikkolajikkeet eroavat toisistaan myös huomattavasti maultaan: valkoiselle unikolle on ominaista pähkinäinen aromi, kun taas harmaalle unikolle on ominaista melko mieto maku. Sininen unikko on voimakkaan mausteinen ja se on eniten viljelty unikkolajike.

Reseptit, joissa on sinistä unikkoa

Sinisen unikon siementen käyttömahdollisuudet ovat rajattomat ja niitä käytetään lähes kaikkien maiden keittiöissä. Ajattele vaikka saksalaista unikkopullaa, englantilaista Poppyseed Cakea tai itävaltalaisia unikonsiemeniä sisältäviä knöödeleitä! Voit käyttää unikonsiemeniä monenlaisissa resepteissä, olipa kyse sitten leivonnasta tai ruoanlaitosta ja antaa niille herkullisen, pähkinäisen aromin. Aloita päivä aurinkoisella sämpylällä, kuohkeilla pistaasi-unikkopannukakuilla tai sitruunaisella unikkopuurolla. Pieni vinkki: Jos paahdat sinisen unikon siemenet etukäteen, niiden maku on entistä voimakkaampi. Tämä antaa erityisesti suolaisille ruokalajeille herkullisen mausteisen sävyn. Sinisen unikon siemenet ovat kuitenkin erityisen herkullisia kakkujen ja leivonnaisten seassa. Muista leipoa unikkosiemenkakkupähkinäinen unikonsiemenkakku ja sitruunamunikkamuffinssit! 

Tilaa nyt unikonsiemeniä KoRo-verkkokaupasta

Sininen unikkomme on paras kuorrutus kakun päälle! Hienon pähkinäisen makunsa ansiosta se toimii erinomaisena pähkinän korvikkeena ja parantaa erityisesti kakkuja ja leivonnaisia. Haluatko lisätä tämän välttämättömän leivonta-ainesosan ruokakomeroosi? Voit tilata nyt sinisen unikon siemeniä käytännöllisessä 1 kg:n pakkauksessa ja aloittaa leipomisen!

Tuotenumero: MOHN_003
Sisältö 1 kg
Valmistaja KoRo
EAN/GTIN 4260654781526
Tietolomake Spesifikaatio
Saattaa sisältää Saattaa sisältää -merkintä
Toimitus Toimitus Saksan ulkopuolelle
Huomautus etiketeistä Ainesosat, ravintoarvot ja pakkaus saattavat poiketa. Tarkempia tietoja varten lue tuotespesifikaatio.
Kysymyksiä ja vastauksia: Sininen unikonsiemen 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Sinisen unikon siemenet säilyvät vähintään 12 kuukautta, jos säilytät ne viileässä, valolta suojatussa ja kuivassa paikassa avaamattomassa alkuperäispakkauksessa.
Unikkokasvi yhdistetään usein huumaavan oopiumin tuotantoon. Myrkkyjä on kuitenkin pääasiassa unikon maidossa. Onneksi sinun ei tarvitse luopua kakkuista, leivonnaisista ja muista herkuista, joissa on unikonsiemeniä.
Unikkoa on yli 100 erilaista lajia. Kuitenkin vain 3 niistä on syötäviä ja syötäväksi sopivia: Sininen unikko, harmaa unikko ja valkoinen unikko.
Proteiini edistää lihasten rakentamista. Sinisen unikon siemenissä on 20 g proteiinia 100 g:ssa, joten ne ovat proteiinin lähde. Kokeile sitruuna-munakoisopalloa tai unikonsiemenmarsipaanipalloja välipalaksi ennen tai jälkeen harjoituksen!
Alun perin sininen unikko on peräisin Lähi-idästä ja Aasiasta. Nykyään sitä viljellään pääasiassa Turkin, Intian ja Kreikan kaltaisissa maissa, mutta myös joillakin Saksan alueilla.
Sinisessä unikossa on 472 kaloria 100 grammassa. Sen ravintokuitupitoisuus on myös korkea, 21 grammaa.
Sinistä unikkoa voi käyttää ihanasti lintujen ruokana. Unikot ovat kuitenkin myrkyllisiä monille muille eläimille. Koirien, kissojen ja vastaavien ei pitäisi antaa syödä sinistä unikkoa.
Kyllä, sininen unikonsiemenemme ei sisällä muita eläinperäisiä tuotteita, joten se sopii hyvin vegaaniruokavalioon.
Suosittelemme, että peset sinisen unikon siemenet huolellisesti juoksevan veden alla ennen syömistä ja käytät niitä keittiön siivilässä. Näin morfiinipitoisuutta, jota voi löytyä myös siemenistä maitomehun ansiosta, voidaan vähentää merkittävästi.
Sinisen unikon siemeniä voi syödä raakana epäröimättä. Unikonsiemenet maistuvat kuitenkin erityisen herkullisilta, kun ne paahdetaan lyhyesti. Sen jälkeen ne saavat voimakkaan aromaattisen ja mausteisen maun.
Unikonsiemenet sisältävät morfiinia. Siksi on parempi välttää sinisen unikon siemeniä raskauden aikana. Joka tapauksessa sinun on neuvoteltava lääkärisi kanssa ennen pienten määrien nauttimista.
Hinnan kehitys

Hinta on kehittynyt ajan myötä seuraavasti

Kaikki tiedot ilman takuuta!

Vastaavia reseptejä

Mitä muut sanovat Sininen unikonsiemen 1 kg:sta

4.9/5

52 Arvostelut


48
3
0
0
1

5 tähteä

4 tähteä

3 tähteä

2 tähteä

1 tähti

Lataa vain kuvia ja videoita, joiden enimmäiskoko on 4 Mt / kappale. Sallitut muodot ovat: jpg, png, mp4, mov

4-5 tähden arvostelut 🙂

Anonyymi

15.11.2023

Erittäin tyytyväinen

Sain juuri tänään tilaukseni ja olen erittäin tyytyväinen siihen, se on erittäin hyvä, hyvin esitetty ja pakattu ja nopea toimitus myös, kiitos.

1-3 tähden arvostelut 🙃

Anonyymi

16.08.2022

Super bon

Erinomainen, pähkinäinen maku

Anonyymi

27.03.2024

Suosittelen

Sitä ei ollut varastossa, kun halusin tilata sen, joten heti kun se ilmestyi uudelleen > koriini Teen puolalaista kakkua, joten on parempi saada hyvä määrä, ja Koro antaa minulle sen.
L

Lydia S.

15.03.2024

Erittäin hyvä ja myönteinen

Erittäin hyvä ja halpa. Hyvä kalsiumin lähde vegaaneille. Luomu olisi hyvä.
S

Susanne S.

27.02.2024

Unikonsiemeniä unikonsiemenpullaa varten

Unikonsiemeniä ei ole usein saatavilla kaupoista. Ehkä voisit tarjota sitä jauhettuna/jauhettuna?
M

Martina E.

25.02.2024

😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

Hienoa! Ensimmäinen kakku on jo syöty😋 ...
H

Helena W.

22.01.2024

Erittäin suositeltava

Loistava hinta-laatusuhde, laatu on moitteeton.

Anonyymi

15.11.2023

Erittäin tyytyväinen

Sain juuri tänään tilaukseni ja olen erittäin tyytyväinen siihen, se on erittäin hyvä, hyvin esitetty ja pakattu ja nopea toimitus myös, kiitos.

Anonyymi

09.08.2023

Suosikki superfood

Mitä voin sanoa, unikonsiemenet ovat parasta!

Anonyymi

24.02.2023

Unikonsiemen

Täytteeksi:
1dl maitoa
200g sokeria
400g hienoksi jauhettuja unikonsiemeniä
50g rusinoita
50g vaniljasokeria
2rkl aprikoosihilloa
2rkl hunajaa
1 sitruuna

Voiteluun:
1 muna
Taikinaa varten:
20g tuorehiivaa
0,5 dl maitoa
50 grammaa jauhoja
60g tomusokeria
1 hyppysellinen suolaa
250g voita
1 muna
3 munankeltuaista

Valmistautuminen

Unikonsiemenbagelseja varten sekoita hiiva maitoon. Lisää tomusokeri ja suola jauhoihin ja murskaa sitten voi joukkoon. Muna sekoitetaan keltuaisten ja hiivan kanssa ja lisätään muruihin ja vaivataan joustavaksi taikinaksi. Kääri valmis taikina folioon ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kun taikina lepää, valmista unikonsiementäyte. Kaada maito kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Kun olet valmis, ota pois lämmöltä ja sekoita joukkoon unikonsiemenet, rusinat, vaniljasokeri, hillo, hunaja ja raastettu sitruunankuori. Jäähdytä kokonaan ennen täyttämistä.
Muotoile taikinasta neljä samanlaista nyytiä, kauli ne ei liian ohuiksi, täytä ne unikonsiementäytteellä ja rullaa.
Laita tikut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, lävistä ne haarukalla ja voitele pinta munalla. Anna levätä puolitoista tuntia, levitä sitten uudelleen ja paista 170-asteisessa uunissa n. Paista kullanruskeiksi 35 minuutissa
Tämä on Unkarilainen resepti jossa unikonsiemen pääsee oikeusiin.

Anonyymi

11.02.2023

Hyvä tuote

Erittäin hyvä laatu, tuoreet, hyvin pakatut, erittäin rapeat ja maukkaat, kiitos.

Anonyymi

23.01.2023

siististi pakattu mielellään uudelleen

siististi pakattu mielellään uudelleen

Asiakkaat ostivat myös