
Ingriedients:
Salaattia varten:
- Linssit: 2/3 kupillista linssejä
- 4 kuppia vettä
- 2 punaista paprikaa, pesty, puolitettu, poistettu ytimistä.
- 1 pieni kurkku, kuutioitu
- 2 tomaattia, kuutioina
- 1 kourallinen kuivattuja aprikooseja, pieniksi paloiksi leikattuina.
- Ruccola- tai babypinaatti pestynä, poimittuna ja poimittuna.
- 1 pieni kämmenellinen cashewpähkinöitä
Kastiketta varten:
- 2 tl Ras el Hanoutia
- 4 rkl oliiviöljyä
- Yhden sitruunan mehu (noin 2 ruokalusikallista).
- 1 valkosipulinkynsi, kuorittu, puristettu.
- korianteria mielin määrin, murskattuna
- Minttua mielin määrin, murskattuna
- Merisuola, pippuri
Valmistus
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Keitä linssit vedellä (lisää tarvittaessa vettä). Vähennä lämpötilaa niin, että linssit pehmenevät 45 minuuttia. Leikkaa sillä välin paprikat puoliksi ja aseta ne ylösalaisin leivinpaperille. Anna niiden kypsyä uunissa noin 30min, kunnes kuori kuplii ja ruskistuu. Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeen valmistamiseksi. Valuta linssit siivilässä ja anna jäähtyä hieman. Ota paprikat uunista, irrota niistä kuori ja pilko ne noin 3 cm:n kokoisiksi paloiksi. Sekoita linssit lopuksi kurkun, tomaattien, aprikoosien, paprikoiden, rucolan ja kastikkeen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja koristele salaatti cashewpähkinöillä.