🎁 Aikainen joululahja: hemmottele itseäsi tai ystävääsi 20 % alennuksella joulukalentereistamme alekoodilla ADVENT_SHOP_FS 🎁
🗓 19.3.2019 👤 Laura Wittmann 👌 Yksinkertaisesti

Mihin kaikkeen muuhun voit käyttää mysliä!

Ei ole mitään uutta, että mysliin voi yhdistää tuoreita hedelmiä, maitoa tai jogurttia. Näytämme, mitä muuta voit loihtia myslistä.

Mihin kaikkeen muuhun voit käyttää mysliä!

Myslin ei aina tarvitse uida maidossa, eikä se välttämättä ole vain osa buffetaamiaista. Myslin käyttömahdollisuudet ovat yhtä moninaiset kuin saatavilla olevat sekoituksetkin. Näytämme viisi ideaa, joita voit kokeilla.

Muesliverwendung

Mysli vihannesten leivitteenä

Kuulostaa hieman epätavalliselta, mutta mysliä voi käyttää vihannesten panerointina. Jotta kovista vihanneksista (esim. kukkakaali tai parsakaali) tulisi myöhemmin pehmeitä, keitä ne aluksi ál dente suolatussa vedessä. Jos kyseessä on pehmeämpi lajike (esim. munakoiso tai kesäkurpitsa), voit jättää tämän prosessin pois. Jos et ole kovin innokas kokeilemaan, suosittelemme käyttämään melko yksinkertaista myslisekoitusta, eli ilman kuivattuja hedelmiä tai mausteita. Jos haluat tehdä siitä jännittävämpää, voit myös kokeilla mysliä, jossa on pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Kumman tahansa valitsetkin, on parasta pilkkoa ne mahdollisimman pieniksi etukäteen, kunnes saat hieman murenevaa jauhetta. Kuorruta kasvikset ensin vatkatussa kananmunassa ja sitten hienonnetussa myslissä, kunnes ne ovat täysin korppujauhojen peitossa. Sen jälkeen suosittelemme, että paneroidut vihannekset kostutetaan hieman kasviöljyllä. Sopivia öljyjä ovat esimerkiksi rypsiöljy, auringonkukkaöljy tai oliiviöljy. Paista vihanneksia uunissa noin 200 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet ulkopuolelta. Paneroidut myslivihannekset sopivat mainiosti dippailuun.

mysli myslinä

Voit tehdä myslin kanssa omaa mysliä. Löydät reseptin Ruokapäiväkirjastamme. Tässä voit korvata 100 g kaurahiutaleita, 40 g tattaria ja 50 g valkaistuja maapähkinöitä 190 g:lla mysliä. Tästä voi tulla uusi suosikkimurolasi. Se sopii erinomaisesti aamiaiskulhojen tai kylmien jälkiruokien täytteeksi. Voit syödä sitä myös sellaisenaan!

Mysli patukaksi

Sinun ei tarvitse ostaa valmiita myslipatukoita - olemme jo näyttäneet sen täällä. Voit myös valmistaa linkitetyn artikkelin leivottuja patukoita suosikkimysliisi. Korvaa 200 g kaurahiutaleita ja 200 g pähkinöitä myslillä. Käytettävästä seoksesta riippuen patukoiden maku on hyvin erilainen. Voit itse lisätä makuun vaikuttavia ainesosia, kuten pähkinöitä, siemeniä tai mausteita: Pähkinät, siemenet tai mausteet. Kuivatut hedelmät, kuten taatelit, mulperinmarjat tai viikunat, jotka on hienonnettava etukäteen, antavat lisää makeutta. Varmista, että ainekset tarttuvat toisiinsa, sekoita ne kulhossa munanvalkuaisen tai vaihtoehtoisesti soseutettujen, kypsien banaanien kanssa. Aluksi on parasta kaataa munanvalkuainen tai banaanisose kulhoon. Lisää sitten mysli seos vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita vain sen verran, että kaikki myslin ainesosat peittyvät kokonaan kananmuna- tai banaanisoseeseen ja että muodostuu tasainen massa. Levitä seos mahdollisimman tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunissa 180 °C:ssa noin 25 minuuttia, kuten linkitetyssä artikkelissa on kuvattu. Kun patukkaseoksesta on tullut kiinteää ja rapeaa, leikkaa se suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.

Mysli leivonta-aineena

Voit myös leipoa myslin kanssa. Olipa kyse sitten muffinseista, kakuista tai kekseistä - internetistä löytyy nykyään paljon leivontaideoita. Voit jopa käyttää suosikkimysliäsi omissa resepteissäsi. Muutama ruokalusikallinen klassiseen sienireseptiin voi piristää lopputulosta.
Makeiden leivontalajikkeiden lisäksi voit leipoa leipää myös myslin kanssa. Riippuen siitä, mitä mysliä käytät, lopputulos voi maistua hyvin erilaiselta. Voit käyttää perusmysliä klassisempiin leipätyyppeihin, kun taas kuivattuja hedelmiä sisältävä mysli antaa leivälle hedelmäisen sävyn. Pilko 600 g valitsemaasi mysliä, sekoita se 5 kananmunan, 10 g oliiviöljyn ja 2 teelusikallista kristallisuolaa kanssa, täytä vuokaan, paista 160 °C:ssa keskihyllyllä 60 minuuttia - valmista!

Mysli energiapallona

Nämä pienet energiapallot ovat muotia. Varsinkin leivoton versio on supernopea: sekoita 10 taatelia lyhyesti tehosekoittimessa pienimmällä asetuksella ja lisää sitten 20 g kookoslastuja, 80 g valitsemaasi mysliä ja 1 rkl maitoa (tai kasvimaidon korviketta, esim. soija-, manteli-, manteli- tai soijamaitoa): Lisää soija-, manteli- tai kookosjuoma). Sekoita kaikki ainekset, kunnes saat muokattavan massan, josta voit muotoilla energiapalloja. Voimavälipala on valmis!

Vastaavat tuotteet