
Jos pidät hedelmäisestä, marjaisesta ja pähkinäisen makeasta aamiaisesta, rakastat tätä reseptiä. Chia-vanukkaan ei tarvitse olla tylsää - päinvastoin, siitä on monia mahdollisia variaatioita. Lisää muutama karhunvatukka maustamaan pienten superfood-siementen makua. Yhdessä kermaisen, pähkinäisen makadamia-taatelisoseen kanssa vanukas maistuu yksinkertaisesti taivaalliselta! Olipa kyseessä aamiainen tai jälkiruoka, nämä pienet purkit menevät varmasti perille kaikkialla!
Ainekset 2 pientä purkkia varten:
Karhunvatukka-Chia-pudding:
- 3 ruokalusikallista chia-siemeniä
- 225 ml (suodatettua) vettä
- 2 rkl karhunvatukkajauhetta tai 250 g tuoreita karhunvatukoita
- 1 tl vaahterasiirappia (vaihtoehtoisesti jokin muu makeutusaine).
Macadamia-taatelikerma:
- 1 pakastettu banaani
- 30 g makadamian siemeniä
- 1 iso taateli, kuorittu
- 75 ml (pähkinä)maitoa
- Bourbon-vanilja
Valmistelu:
- Valmista ensin chia-vanukas. Sekoita chiasiemenet, vesi, karhunvatukkajauhe ja vaahterasiirappi kulhossa. (Jos käytät jauheen sijasta tuoreita marjoja, soseuta ne ensin ja vähennä vettä 150 ml:aan).
- Anna siementen turvota 15 minuuttia ja sekoita välillä, jotta ne eivät paakkuuntuisi.
- Valmista chia-vanukas mieluiten illalla, jotta se voi imeytyä jääkaapissa yön yli.
- Tee makadamia-taatelikerma sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa, kunnes saat homogeenisen, kermaisen seoksen.
- Asettele lopuksi karhunvatukka-chia-vanukas ja macadamia-taatelikreemi kahteen kerrokseen laseihin. Tuoreet marjat näyttävät erityisen kauniilta täytteenä.
Carina loi tämän hienon reseptin meille, kiitos paljon! Carina on vegaaninen ruokabloggaaja Münchenistä ja eläinlääkäri, jolla on sydän ja sielu. Olipa hän kotona keittiössä tai luonnossa, kamera ei koskaan puutu hänen vapaa-ajastaan. Hänellä on myös pieni taru luovasta ruoanlaitosta ja ruoan muotoilusta. Tutustu hänen kanaviinsa ja löydä lisää herkkuja.
Instagram: fan_tasty_c
Blogi: fan_tasty_c