🗓 19.11.2018 👤 Anna-Lena Jacques 🕒 15 Pöytäkirja 👌 Yksinkertaisesti

Omena-kaneli granola

Mikään ostettu mysli ei voi korvata itse tehtyä mysliä! Ei ole mitään parempaa kuin vastavalmistetun granolan tuoksu talossa. Tämä granola ei ole vain täydellinen kylmään vuodenaikaan, mutta se ei sisällä sokeria tai öljyä. Tässä reseptissä öljy on korvattu akvafaballa (kikhernevesi). Kuulostaa aluksi hassulta, mutta huomaat, että granola on superrapeaa ja herkullista.

Omena-kaneli granola

628A6248-2

Ainesosat:

Valmistus

Esilämmitä uuni 160 asteen ylä- ja alalämpötilaan. Sekoita kaura chiasiemenien, pähkinöiden, kookossokerin, suolan ja kanelin kanssa suuressa kulhossa. Vatkaa kikhernevesi jäykäksi sauvasekoittimella (kestää 5-10 minuuttia), kunnes muodostuu kiinteää "munalunta". Lisää nyt vaahterasiirappi ja vanilja "munalumen" joukkoon ja sekoita uudelleen lyhyesti (älä sekoita liikaa!) Lisää "munalumi" kauraseoksen päälle ja sekoita hyvin. Paista25-30 minuuttia uunissa, kunnes se on kullanruskeaa. Sekoita granola puolivälissä sekaan. Varsinkin lopussa on oltava varovainen, ettei se pala. Anna jäähtyä ja täytä laseihin. Nyt voit leikata omenarenkaat pieniksi paloiksi ja sekoittaa mulperinmarjojen kanssa granolan alle.

Vinkki: Granolasta tulee rapeaa, kun se jäähtyy. Älä odota, että se tulee rapeaksi uunissa, muuten se palaa!