
Ainesosat:
- 300 g kauraa
- 10g chia-siemeniä
- 60g kookoskukkasokeria
- 100g pähkinöitä (50g saksanpähkinöitä ja 50g pekaanipähkinöitä).
- 1 EL kanelia
- ripaus suolaa
- vanilja
- 60ml kikherne vettä
- 60 g vaahterasiirappia
- 100 g omenasipsejä
- 50 g muleberryjä
Valmistus
Esilämmitä uuni 160 asteen ylä- ja alalämpötilaan. Sekoita kaura chiasiemenien, pähkinöiden, kookossokerin, suolan ja kanelin kanssa suuressa kulhossa. Vatkaa kikhernevesi jäykäksi sauvasekoittimella (kestää 5-10 minuuttia), kunnes muodostuu kiinteää "munalunta". Lisää nyt vaahterasiirappi ja vanilja "munalumen" joukkoon ja sekoita uudelleen lyhyesti (älä sekoita liikaa!) Lisää "munalumi" kauraseoksen päälle ja sekoita hyvin. Paista25-30 minuuttia uunissa, kunnes se on kullanruskeaa. Sekoita granola puolivälissä sekaan. Varsinkin lopussa on oltava varovainen, ettei se pala. Anna jäähtyä ja täytä laseihin. Nyt voit leikata omenarenkaat pieniksi paloiksi ja sekoittaa mulperinmarjojen kanssa granolan alle.
Vinkki: Granolasta tulee rapeaa, kun se jäähtyy. Älä odota, että se tulee rapeaksi uunissa, muuten se palaa!