
Aamupalaksi tai välipalaksi - reseptin donitsit ovat pähkinäisiä, ja maistuvat ihanasti kanelilta. Mikä parasta, nämä tekevät kylläiseksi! Jos haluat donitseista entistä houkuttelevamman näköisiä, koristele ne paistamisen jälkeen sulatetulla suklaalla, pilkotuilla saksanpähkinöillä ja kaakaonibseillä.
Ainekset 6 donitsiin
- 140 g kaurajauhoja (tai jauhettuja kaurahiutaleita)
- 40 g kookossokeria
- 40 g pilkottuja saksanpähkinöitä
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 1 hippu suolaa
- 2 isoa banaania
- 10 g pellavansiemenrouhetta
- 1 tilkka vettä
Valmistus
- Laita pellavansiemenet likoamaan kolminkertaiseen määrään vettä.
- Sekoita kaikki kuivat ainekset toisessa kulhossa keskenään. Muussaa banaanit ja sekoita ne pellavansiementen kanssa sekaisin. Lisää tämä nestemäinen seos sitten kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos jää liian kuivaksi, voit lisätä tilkan vettä saadaksesi halutun koostumuksen.
- Muotoile taikina donitsivuokaan ja paista 180 asteessa n. 30 minuuttia.
Tästä herkullisesta reseptistä kiitämme @ninasveganjourney.