
Olisi ihanaa, jos granolaa olisi aina kotona. Halusi sitten syödä herkullisen smoothie-bowlin, hedelmiä ja kasvimaitoa tai vain jotakin naposteltavaa, granola sopii erinomaisesti lisättynä näihin. Herkullinen chai-granola tuo granoloiden maailmaan jotakin ihan erityistä.
Ainekset
- 200 g kaurahiutaleita
- 60 g manteleita
- 20 g chia-siemeniä
- 60 g kookoslastuja
- 50 g karpaloita
- 1 tl chai-mausteseosta
- 30 g kookosöljyä
- 30 g vaahterasiirappia
Valmistus
- Esilämmitä uuni 160 asteeseen
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa keskenään.
- Sulata kookosöljy. Lisää kookosöljy ja vaahterasiirappi kuivien aineiden joukkoon.
- Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellilla. Painele hiukan, jotta granolaan muodostuu yhtenäisiä paloja. Nämä palat kovettuvat uunissa rapeiksi paloiksi.
- Paista n. 15 minuutin ajan. Tarkista kuitenkin jo 10 minuutin kohdalla, että granola ei pala. Voit sekoittaa granolaa hiukan tässä välissä. Karpalot palavat herkästi, joten heti kun ne alkavat hiukan saamaan väriä, ota granola pois uunista.
- Anna jäähtyä kokonaan ja vasta sen jälkeen laita lasipurkkiin säilytykseen.
Kiitos herkullisesta reseptistä, @ju.liciously!