
Pähkinäisen hedelmäinen kuvaa parhaiten tätä reseptiä. Raakaruokosokerin sijaan voit käyttää myös muita makeutusvaihtoehtoja, kuten kookossokeria. Suklaan ystäville kaakaonibsit ovat täydellinen päällinen puuroon.
Ainekset 2 annokseen
Riisipuuro:
- 1 l mantelijuomaa
- 3 rkl raakaruokosokeria
- 280 g puuroriisiä
Kirsikkakiisseli:
- 200 g kirsikoita
- 150 ml vettä
- 2 rkl raakaruokosokeria
Hasselpähkinäkastike:
- 40 g vegaanista margariinia
- 2 tl hasselpähkinätahnaa
- 2 tl karamellisiirappia
Lisäksi:
- Pilkottuja hasselpähkinöitä
Valmistus
- Kaada mantelijuoma isoon kattilaan. Lisää raakaruokosokeri ja sekoita kunnes seos kiehuu.
- Lisää kattilaan puuroriisi, ja anna kiehua hetki. Anna riisin kiehua matalalla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 minuutin ajan.
- Kun riisipuuro on valmis, ota kattila pois hellalta. Anna tekeytyä vielä n. 15 minuuttia halutun koostumuksen saavuttamiseksi.
- Valmista tällä välin hasselpähkinäkastike. Sulata margariini, hasselpähkinätahna ja karamellisiirappi pienessä kattilassa. Laita lopuksi sivuun odottamaan.
- Tee kirsikkakiisseli. Ota kirsikoista kivet pois. Kiehauta kiisseliä varten vesi ja sokeri kattilassa. Lisää kirsikat. Sekoita hiljakseen, kunnes vesi on haihtunut halutun määrän.
- Laita riisipuuro kulhoon ja kaada päälle hasselpähkinäkastiketta ja kirsikkakiisseliä. Koristele hasselpähkinöillä ja kirsikoilla.
Hyvää ruokahalua!