Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!

Kohotuskori

12,00 €*

Hinnat sis. ALV, eivät toimituskuluja.

Ilmainen toimitus

  • Täydellinen leivän leivontaan tai kauniiksi säilytyskoriksi
  • 100 % luonnon rottinkia ja käytännöllinen pellavakangas
  • 0,75 - 1 kg taikinaa varten
  • Soikea malli: 28 x 14 x 7 cm
  • Sopii ammattilaisille ja harrastelijaleipureille

Saatavilla, toimitusaika 5-6 arkipäivää

Osta nyt: Kohotuskori

Oletko liittynyt koronakaranteenissa harrastelijaleipureiden joukkoon, mutta leivistäsi ei vain tule yhtä kuvankauniita kuin lähileipurillasi? Ei hätää, KoRo on apunasi: meiltä voit nimittäin tilata kohotuskorin, jonka myötä leipäsi tulevat voittamaan kaikki mahdolliset kauneuskilpailut.

Käsinpunottu kohotuskori rottingista

Joka puhuu kohotuskorista, puhuu varmasti myös rottingista. Kuuletko tämän ensimmäistä kertaa? Rottinkia saadaan palmuista ja siitä valmistetaan perinteisesti Kaakkois-Aasiassa koreja ja tuoleja. Rottinki on taipuisaa ja siitä voidaan siten punoa kauniita koreja. Nämä korit eivät kuitenkaan vain näytä kauniilta, vaan ovat myös kätevä apuväline leipätaikinan kohotukseen. Kaiken lisäksi rottinkikorit ovat täysin luonnontuotteita: joita ei voi keittiössä olla koskaan liikaa – jotteivat kookoskulhosi ja oliivipuukulhosi tuntisivat oloaan yksinäiseksi. Kohotuskorimme rottingista punotaan käsin Kiinassa. Jokainen kori on siis korkealaatuinen ja uniikki yksittäiskappale. 

Leivän leipominen kohotuskorin avulla

Myönnetään, kohotuskorimme on lähinnä suurempi, kuin pieni suloinen kori. Leveyttä on 42 cm, mikä tarkoittaa, että voit leipoa sen avulla helposti kilon taikinan – näin koko perhe saa varmasti syödä itsensä iltapalalla täyteen. Käyttääksesi kohotuskoria oikein, muista levittää sille reilusti jauhoja ennen taikinan lisäämistä. Sen jälkeen kun leipätaikina on jo saanut kohota kunnolla, tulee se laittaa maksimissaan 30 minuutiksi kohotuskoriin lepäämään. Kuumenna mieluiten uuni sinä aikana valmiiksi, jotta voit laittaa leipätaikinan suoraan kohotuskorista paistopellille ja paistumaan. Sitten voitkin istahtaa uunin eteen ylpeänä katselemaan kuinka leipäluomuksesi kohoaa. Valmis lopputulos on kauniin muotoinen leipä, jonka pinnalla on kaunis kohotuskorin luoma kuvio, kuten lempileipurisi tekemänä. Tärkeää: kohotuskoria ei koskaan saa laittaa mukana uuniin, sillä rottinki kärsii kuumassa lämpötilassa.

Yksinkertainen puhdistaa

Lisäys keittiötarvikkeisiin ei välttämättä tarkoita lisää tiskattavaa. Kohotuskoria ei nimittäin tarvitse pestä, vaan se tulisi aina harjata puhtaaksi. On tärkeää ripotella kohotuskoriin reilusti jauhoja ennen jokaista käyttökertaa, jottei taikinaa tartu koriin. Näin kohotuskorisi käyttöikä on pitkä ja leivot sen avulla vaikka kuinka monta kaunista leipää.

Tuotenumero: BROT_001
Alkuperä Vietnam
Sisältö 1 kpl
Valmistaja KoRo
EAN/GTIN 4260718291053
Saattaa sisältää Saattaa sisältää -merkintä
Toimitus Toimitus Saksan ulkopuolelle
Yritys KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Materiaali Rottinki
Myyntinimike Kohotuskori
Huomautus etiketeistä Ainesosat, ravintoarvot ja pakkaus saattavat poiketa. Tarkempia tietoja varten lue tuotespesifikaatio.
Hinnan kehitys

Hinta on kehittynyt ajan myötä seuraavasti

Kaikki tiedot ilman takuuta!

Kysymyksiä ja vastauksia: Kohotuskori
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Leipää leipoessasi ei aina tarvitse käyttää taikinakoria. Hätätilanteessa tilalle voidaan käyttää riittävän suurta salaattikulhoa tai pastasiivilää. Jos kuitenkin improvisoit, sinun on otettava huomioon, että taikina ei nouse ihanteellisesti ja joudut luopumaan kauniista urista.
Peddig-ruoko saadaan rottinkipalmuista, tarkemmin sanottuna kasvin sisäisistä versoista. Termillä peddig ei ole mitään tekemistä herkullisen vanukkaan kanssa, vaan se tulee alansaksan sanasta "paddik". Tämä tarkoittaa jotakin kasvimassan kaltaista. Kaakkois-Aasiassa peddigiä käytetään perinteisesti korien ja tuolien valmistukseen. Materiaalia on helppo taivuttaa, joten siitä voidaan punoa muun muassa kauniita koripeittokoreja.
Proofauskorimme on soikea. Sen avulla seuraava leipäsi saa ammattimaisen pitkänomaisen muodon.
Erityisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa sinun on jauhotettava taikinakori ja taikina hyvin. Myöhempää käyttöä varten tarvitaan sitten vähemmän jauhoja, koska niitä jää aina jonkin verran jäljelle, kun ne taputetaan pois. Ruisjauho sopii tähän erityisen hyvin, mutta myös vehnä- tai spelttivehnäjauho sopii hyvin leivontaan.
Kun leipä on ollut taikinakorissa, sen pitäisi paistua... Mutta milloin taikina on valmis? Voit käyttää sormenpainetestiä, jolla voit määrittää, onko taikina saavuttanut täydellisen koostumuksen. Jos taikina tuntuu liian pieneltä, kun sitä painat, ja se antaa merkittävää vastusta, se ei ole vielä valmis leivottavaksi. Jos taas se on litteä ja jättää selvästi näkyviä sormenjälkiä, se on todennäköisesti käynyt liian kauan. Jos se on suuri, kimmoisa ja siinä on vähän vastusta, se on jättipotti. Tärkeää, ennen kuin jatkat leipomista: Älä koskaan leivo taikinan kanssa taikinakoria! Aseta taikina sen sijaan leivinpaperilla vuoratulle ritilälle ja laita se sitten uuniin!
Ruo'osta valmistetun korin mitat ovat 28 x 14 x 7 cm, joten se on keskikokoinen. Siinä voi käydä noin 0,75-1 kg taikinaa.
Olipa kyse leipomotarpeesta tai vapaa-ajan harrastuksesta, taikinakori sopii kaikille, jotka haluavat purkaa höyryjä keittiössä leivän leipomisen parissa. Ja jos näin ei ole, se sopii myös tyylikkääksi leipä- tai tarjoilukoriksi!
Kori on 42 cm pitkä, 15 cm leveä ja 8 cm korkea. Näin ollen noin 1 kg leipää mahtuu taikinakoriin.
Taikinakori antaa taikinalle lepoa ennen leipomista ja edistää optimaalista käymistä. Tätä prosessia kutsutaan myös nimellä "piece proofing". Taikina ei kuitenkaan vain lepää, vaan se voi kehittyä ja saada halutun muodon.
Ei, voit tietysti leipoa herkullista leipää ilman taikinakoria. Kun leipä kuitenkin leivotaan ilman taikinakoria, se voi näyttää enemmän pannukakulta tai määrittelemättömältä litteältä kakulta. Koska silmä syö ruoan mukana, taikinakori on helppo tapa valmistaa itse houkuttelevia leipiä. Lisäksi taikinakori helpottaa taikinan tahmeaa sekoittamista ja estää taikinan jäämien jäämisen työtasolle. Muuten, itse kohotuskoria ei leivota leivän kanssa, vaan se on tarkoitettu vain kohotusprosessia varten. Taikina käännetään taikinakorista leivinpellille ennen paistamista.
Jauhota kori ja leipä uudelleen hyvin ennen käyttöä. Aseta taikina pääkehitysajan jälkeen löyhästi taikinakoriin (taikinan painaminen on melko hyödytöntä). Peitä taikina liinalla ja anna sen käydä. Nyt voit lämmittää uunin. Normaalisti taikina ei saisi olla korissa yli 30 minuuttia ennen uuniin laittamista.
Kun olet asettanut taikinan ja se on kohonnut kunnolla, taikinakori tulee käyttöön. Jos haluat käyttää taikinakoria oikein, jauhota muotti kunnolla ennen käyttöä. Laita sitten leipätaikina taikinakoriin korkeintaan 30 minuutiksi, jotta se saa pedin muodon ja kuvion. Lämmitä sillä välin uuni niin, että kun taikina on kypsynyt, voit asettaa leivän suoraan pellille ja laittaa sen uuniin. Nyt voit istua uunin ääressä ja katsella ylpeänä kauniin leipävaihettasi kukoistamassa. Lopputulos on hyvin muotoiltu leipä, jonka päällä on jauhoraitoja, aivan kuten lempileipuriltasi tunnet.
Jos haluat puhdistaa uuden proofing-korisi käytön jälkeen, sinun ei tarvitse kiinnittää siihen paljon huomiota. Jos olet pölyttänyt sen runsaasti jauhoja, sinun tarvitsee vain puhdistaa se harjalla. Voit myös puhdistaa sen ajoittain vedellä, mutta laittaa sen sitten aurinkoon kuivumaan, jotta kosteus pääsee poistumaan korista.
Puumassaa, jalosellua vai muovia - mielipiteet vaihtelevat. Proofauskoriin valitsimme luonnon rottinkia eli jaloterttiruokoa. Tähän on kaksi syytä: Muovista valmistetut korit ovat periaatteessa pelkkiä kulhoja. Vaikka ne eivät kuivata taikinaa, ne ovat vähemmän raikkaita ja ilmavia. Lisäksi luonnonmateriaaleista tehdyt korit jättävät hienoja uria, jotka muokkaavat ulkonäköä ja tekevät siitä ammattimaisemman näköisen (ja jos olemme rehellisiä, paljon mukavamman näköisen). Lisäksi oikolaskukorissamme on pellavakansi, jossa on kaunis KoRo-aihe. Sisäosa peittää taikinan taikinan kypsennysajan aikana tahroja hylkivällä tavalla. Pellavakankaalla on myös viilentävä vaikutus: taikina ei kuivu ja pysyy tuoreena pidempään.
Jos taikina vain kaadetaan muotista, se voi menettää muotonsa ja rakenteensa. Siksi on käytännöllistä kääntää leivinpaperilla päällystetty ritilä ylösalaisin korin päälle ja kääntää se sitten ulos.

Mitä muut sanovat Kohotuskori:sta

5/5

3 Arvostelut


3
0
0
0
0

5 tähteä

4 tähteä

3 tähteä

2 tähteä

1 tähti

Lataa vain kuvia ja videoita, joiden enimmäiskoko on 4 Mt / kappale. Sallitut muodot ovat: jpg, png, mp4, mov

Anonyymi

25.01.2024

Guter Preis

Nichts Weltbewegendes, aber erfüllt den Zweck. Besonders ist der gute Preis gegenüber vergleichbaren Produkten. Heute erstmals benutzt, siehe Foto :-)
F

Florian B.

21.01.2024

Täyttää tarkoituksensa täysimääräisesti.

Olen erittäin tyytyväinen. Hyvä ammattitaito ja hyvä vastine rahalle.
J

Johanna K.

20.01.2024

Kaunis, yksinkertainen, toimiva.

Puhdas viimeistely, koko määritellyn mukainen. Hyvä hinta-laatusuhde

Asiakkaat ostivat myös