🔥Varoitus: Yli 25 °C:n lämpötilassa suklaatuotteemme voivat sulaa🔥

Luomu risottoriisi 5 kg

21,00 €*

4,20 €* per 1 Kilogramma

Hinnat sis. ALV, eivät toimituskuluja.

  • Tahmea pyöreäjyväinen riisi
  • Arborio-riisi
  • Kermamaista ja kermaista risottoa varten kuten Italiassa
  • Luonnonmukainen laatu
  • 5 kg:n säästöpakkaus
Laatu: Luomu risottoriisi 5 kg
20,50 €
20,00 €
19,50 €
16,50 €
25,00 €
21,00 €

Saatavilla, toimitusaika 6-7 arkipäivää

Parasta ennen -päiväys: 10.05.2024

Osta nyt: Luomu risottoriisi 5 kg

Pizzalla ja pastalla on tapana varastaa huomio italialaiselta risotolta. Kun risotto valmistetaan oikein, saat kuitenkin uskomattoman herkullisen riisiruoan. Määritelmän mukaan risotto on täydellinen, kun sen koostumus on kermaisen pehmeä, mutta riisinjyvissä on vielä purua. Jos aidoimmankin reseptin lopputulos on limainen muussi, se johtuu luultavasti käytetystä riisistä.

Mikä riisi risottovariaatioihin?

Arborio, Carnaroli ja Vialone Nano ovat alkuperäisiä italialaisia risottoriisilajikkeita. Soikeat tai pyöreät jyvät sisältävät erityisen paljon vesiliukoista tärkkelystä. Ne pysyvät myös erityisen pitkään pureskeltavina ja siksi ne ovat suosittuja myös täydellisen "huolimattoman" rakenteensa vuoksi. Perinteisesti risottoon kuuluu myös oliiviöljy, parmesaaniraaste ja reilu määrä voita. Jos haluat sisällyttää risoton terveelliseen ruokavalioosi, sinun kannattaa säästää voita. Vegaaniseen risottoon voit helposti käyttää kasvirasvaa ja korvata parmesaanin hiivahiutaleilla. Ainesosia koskeva yleinen sääntö on: Kaikki mikä maistuu hyvältä on sallittua.

Risottoriisin valmistaminen

 Risoton perusresepti on aina sama, ja hyvin valmisteltuna se kestää vain 20-25 minuuttia: älä pese risottoriisiä etukäteen, äläkä keitä sitä normaalisti vedessä. Paista sen sijaan raaka risottoriisi kattilassa tai pannulla sipulin kanssa oliiviöljyssä ja/tai voissa. Minuutin kuluttua voit kuullottaa valkoviinillä. Keitä samaan aikaan 1-2 litraa lientä tai kasvislientä toisessa kattilassa. Lisää ne vähitellen risottoriisiin. Risottoriisin ja nesteen suhde on ratkaiseva: lisää vain niin paljon kuumaa lientä, että riisinjyvät ovat juuri ja juuri nesteen peitossa. Kun risottoriisi haudutetaan keskilämmöllä, toista prosessi varovasti sekoittaen. Riisi on kypsää 20-25 minuutin kypsennyksen jälkeen. Jos risotto irtoaa viskoosina keittolusikasta, koostumus on ihanteellinen. Voit viimeistellä sen parmesaaniraasteella ja pienellä määrällä voita. 

Luomu risottoriisi keittiöösi

Oikean ajoituksen lisäksi hyvä risotto on riippuvainen perusainesosaansa: korkealaatuinen risottoriisi kasvaa ennen kaikkea Po-laakson hedelmällisissä laaksoissa. Kun seuraavan kerran vierailet Italiassa, ota siis viinin ja oliivien lisäksi mukaan myös riisiä. Vaihtoehtoisesti voit tilata meiltä kätevästi aitoa risottoriisiä KoRo-nettikaupasta. Risottoriisimme on luonnonmukaisesti viljeltyä ja huolellisesti käsiteltyä, ja se toimitetaan kotiisi edullisessa säästökoossa. Voit siis esitellä ruoanlaittotaitojasi myös spontaaneilla treffeillä. KoRo toivottaa onnea ja hyvää ruokahalua. Osta luomurisottoriisiä nyt!

Ravintoarvo keskimäärin per 100 g
Energia (kj/kcal) 1509 /  356
Rasva 1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 0.3 g
Hiilihydraatit 79 g
josta sokereita 0 g
Ravintokuitu 2.3 g
Proteiini 6.5 g
Suola 0 g
Tuotenumero: REIS_007
Alkuperä Italia, Argentiina
Alkuperä (Käsittely) Saksa
Luomu alkuperä EU-maatalous / Ei-EU-maatalous
Sisältö 5 kg
Valmistaja KoRo
EAN/GTIN 4260654783711
Tietolomake Spesifikaatio
Kontrollinumero & luomu alkuperä
DE-ÖKO-001
Saattaa sisältää Saattaa sisältää -merkintä
Toimitus Toimitus Saksan ulkopuolelle
Yritys KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Säilytys Säilytettävä kuivassa ja viileässä
Ainesosat 100 % risottoriisi* *kontrolloitu luonnonmukainen viljely
Ristikontaminaatio Saattaa sisältää pieniä määriä GLUTEENIA
Parasta ennen -päiväys 10.05.2024
Myyntinimike Luomu risottoriisi
Lehdistö & jälleenmyyjät Lataa kuvat ilman taustaa
Kysymyksiä ja vastauksia: Luomu risottoriisi 5 kg
Luonnonmukainen risottoriisimme edistää risottosi erityistä makuelämystä. Se kasvaa parhaissa luonnonmukaisissa olosuhteissa, se käsitellään huolellisesti ja sisältää erityisen paljon vesiliukoista tärkkelystä. Siksi se sopii erinomaisesti kaikenlaisiin kermaisiin risottoihin. Luonnonmukainen risottoriisimme pysyy erityisen pitkään pureskeltavana.
Jos lapset syövät risottoa, valkoviini voidaan helposti korvata lisäliemellä. Kulaus sameaa omenamehua tai laimennettua riisietikkaa voi myös parantaa makua. Muuten, äidit vauvojen kanssa voivat yksinkertaisesti sekoittaa risottoriisin.
Säilytä luonnonmukaista risottoriisiämme suojassa lämmöltä, kuivana ja ilman haju- tai makupainotteisia aineita.
100 g keittämätöntä luonnonmukaista risottoriisiä sisältää 356 kaloria (kcal).
Kyllä, koirat voivat syödä risottoriisiä keitettynä. Teoriassa riisi voi jopa kuulua koiran ruokavalioon joka päivä. Ainoastaan ripulin yhteydessä koiran ei pitäisi syödä suuria määriä riisiä.
Ei, riisi on luonnostaan gluteenitonta. Luomurisottoriisissämme voi esiintyä gluteenia korkeintaan pieniä määriä (< 20 ppm).
Se, voiko risottoa syödä raskauden aikana, riippuu sen valmistustavasta. Monissa risottoresepteissä käytetään valkoviiniä. Risoton lyhyt, noin 20 minuutin kypsennysaika voi johtaa siihen, että alkoholi ei haihdu kokonaan. Raskaana oleville naisille ei suositella sellaisten ruokien syömistä, joissa alkoholia ei ole kypsennetty tai sitä on kypsennetty vain vähän. Parmesaani sen sijaan sisältää pitkän kypsymis- ja varastointiaikansa (12-72 kuukautta) ansiosta tuskin listerioita tai bakteereja, jotka ovat vaarallisia raskaana oleville naisille.
Risotto on hyvin täyttävä ruokalaji. Pääruokana tarjoiltuna se ei välttämättä tarvitse lisuketta. Jos sen kanssa on kuitenkin tarkoitus tarjoilla jotain, lisukkeena voidaan käyttää ciabattaa tai patonkia. Vihersalaatti sopii myös risoton kanssa, olipa siinä sitten sieniä, lihaa tai kalaa.
Jos risotto tarjoillaan pääruokana, voidaan käyttää runsas annos, noin 100 g keittämätöntä risottoriisiä henkilöä kohti. Jos risotto on tarkoitettu kahdelle hengelle, riittää kaksinkertainen määrä, 200 g - 250 g risottoriisiä. Jos risotto tarjoillaan lisäkkeenä, määrää voidaan tietenkin mukauttaa, esimerkiksi puolittaa.
Risoton perusresepti on aina sama, ja hyvin valmisteltuna se vie vain 20 minuuttia: Käytä ensinnäkin oikeaa risottoriisiä. Sen sisältämä tärkkelys antaa risottoriisille sen kermaisen koostumuksen, joka tekee hyvän risoton. Älä pese risottoriisiä etukäteen äläkä keitä sitä normaalisti vedessä. Paista sen sijaan raaka risottoriisi kattilassa tai pannulla sipulin kanssa oliiviöljyssä ja/tai voissa. Minuutin kuluttua voit kuullottaa valkoviinillä. Keitä samaan aikaan 1-2 litraa lientä tai kasvislientä toisessa kattilassa. Lisää tämä(t) vähitellen risottoriisiin. Risottoriisin ja nesteen suhde on ratkaiseva: lisää vain niin paljon kuumaa lientä, että riisinjyvät ovat juuri ja juuri nesteen peitossa. Kun risottoriisi haudutetaan keskilämmöllä, toista prosessi varovasti sekoittaen. Noin 20 minuutin keittämisen jälkeen riisi on kypsää. Jos risotto irtoaa viskoosina keittolusikasta, koostumus on ihanteellinen. Voit viimeistellä sen parmesaaniraasteella ja pienellä määrällä voita.
Jos haluat hyvää risottoa, sinun on varmistettava, että riisi on nimenomaisesti merkitty risottoriisiksi. Jos sinulla on spontaaneja risottohimoja, on houkuttelevaa korvata risottoriisi keittiön kaapista löytyvällä riisivaihtoehdolla. Puhtaasti käytännöllisesti katsottuna risotto voidaan tietenkin valmistaa myös "tavallisesta" riisistä. Tyypillistä kermaista risottoa ei kuitenkaan jää paljon jäljelle. Toisin kuin basmatiriisi, pitkäjyväinen riisi tai ruskea riisi, risottoriisi vapauttaa tärkkelystä keitettäessä. Vapautuva tärkkelys antaa risoton kermaisen maun. Lisäksi risottoriisi pysyy miellyttävän kiinteänä sen erityisten keitto-ominaisuuksien ansiosta.
Kyllä, luonnonmukainen risottoriisimme on vegaanista.
Hyvät uutiset ensin: Kyllä, valmiiksi keitetyn tai edellisenä päivänä ylijääneen risoton voi lämmittää uudelleen. On kuitenkin tärkeää, että keitettyä riisiä ei jätetä huoneenlämpöön, vaan se säilytetään jääkaapissa mahdollisimman pian. Näin riisissä luonnostaan olevilla bakteereilla (Bacillus cereus) ei ole mahdollisuutta tuottaa vaarallisia myrkkyjä, ja voit helposti säilyttää tähteitä jopa kaksi päivää. Myytti siitä, että sieniruokia ei saisi lämmittää uudelleen, on nykyään myös vanhentunut.
Luonnonmukaisen risottoriisin vähimmäissäilyvyysaika on 24 kuukautta. Kypsennetty risottoriisi säilyy jääkaapissa jopa kaksi päivää.
Jotta risotto saisi sen tyypillisen "huolimattoman" koostumuksen menettämättä sen purevuutta, tarvitaan tärkkelyspitoisia riisilajikkeita. Kolme tunnetuinta ja tärkeintä italialaista risottoriisilajiketta ovat Arborio, Carnaroli ja Vialone Nano. Risottoriisilajikkeiden väliset erot ovat pieniä mutta hienovaraisia: - Arborio on yleisimmin käytetty risottoriisi. Jyvät ovat noin 7 mm pitkiä, hyvin pyöreitä ja paksuja. Ne tekevät risotosta erityisen kermaisen. - Carnaroli on risteytetty riisilajikkeista Vialone ja Lencino. Jyvät ovat noin 7 mm pitkiä, hieman soikeita ja niissä on erityisen paljon vesiliukoista tärkkelystä. - Vialone Nano on risottoriisilajike, joka on Saksassa vielä vähemmän tunnettu. Sen jyvät ovat suurempia ja pyöreämpiä kuin Carnarolin jyvät. Niissä on hieman pähkinäinen vivahde. Se, mikä lajike loihtii parhaan risoton, on luultavasti uskon asia. Jos riisipakkauksessa on merkintä risottoriisi, olet turvassa.
Hinnan kehitys "Luomu risottoriisi 5 kg"

Hinta on kehittynyt ajan myötä seuraavasti

Kaikki tiedot ilman takuuta!

5/5

28 Arvostelut


96%
4%
0%
0%
0%
Andrea M.  | 14.06.2022

Risotto Risotto

Perheessäni rakastamme riisiä ja italialaista ruokaa, joten risotto on usein ruokalistallamme. Joten peukut pystyyn irtotavarapakkaukselle. Myös laatu on hyvä.

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Stine R.  | 22.04.2022

Todella herkullista risottoriisiä

Todella herkullista risottoriisiä

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Nathalie S.  | 15.04.2022

Erittäin suositeltava

Loistavaa risottoriisiä, runsas määrä kohtuulliseen hintaan. Olisi kiva tietää lajike, jyvät näyttävät hyvin pieniltä, onko tämä Vialone nano?

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Giovanni L.  | 07.04.2022

eccellente

Prezzo molto buono - biologico - qualità ottima - cottura 10 minuti - meglio di così impossibile!

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
MULLER V.  | 30.03.2022

rien à signaler :)

je n'ai pas encore eu l'occasion de gouter, mais je trouve cela très pratique de pouvoir acheter en 5kg

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Anonyymi  | 01.02.2022

-

-

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Anonyymi  | 22.01.2022

Erittäin hyvää riisiä, ostan uudelleen

Erittäin hyvää riisiä, ostan uudelleen

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Anonyymi  | 13.01.2022

-

-

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Anonyymi  | 06.01.2022

-

-

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi
Anonyymi  | 24.12.2021

Hyvää työtä ja herkullista!

Hyvää työtä ja herkullista!

Ole ensimmäinen, joka merkitsee tämän arvion hyödylliseksi

Asiakkaat ostivat myös