
Ainesosat
- Adzuki-pavut, keitetyt: 350 g
- ylikypsät banaanit: 1,5 kpl.
- Medjool- tai Mazafati-taateleita: 100 g.
- kookos-, manteli- tai kaurahiutalejauhoa: 60 g.
- Raaka kaakaojauhe: 70 g
- kaakaonaksuja: 20 g
- Kookos-, manteli- tai seesamimassaa: 2 rkl.
- Vaniljauutetai -jauhe: 1 tl.
- Chia-siemenjauho: 1 tl
- Vesi: 2 rkl
- Suola: 1 ripaus
- Kardemumma ja inkivääri: 1 ripaus.
- Tuorepuristettu sitruunamehu: 1 tl.
- 1 kourallinen
- Kaakaonaksuja: 1 rkl.
- Sultanoita, karpaloita tai goji-marjoja: 1 kourallinen.
- Suolattua taatelikaramellivoidetta: 1 rkl.
Valmistus
Vaihe 2
Liota Adzuki-papuja vähintään 8 tuntia (yön yli). Seuraavana päivänä valuta liotusvesi, huuhtele pavut hyvin ja keitä niitä kaksinkertaisen tai kolminkertaisen määrän tuoreen veden kanssa vähintään 1-1,5 tuntia, kunnes ne ovat pehmeitä.
Vaihe 3
Soseuta banaanit ja adzuki-pavut tehosekoittimessa tai tehosekoittimessa, kunnes ne ovat tasalaatuisia.
Vaihe 4
Lisää loput ainekset ja sekoita kaikki yhdessä homogeeniseksi tahnaksi.
Vaihe 5
Vuoraa leivinpaperilla leivinpaperilla vuoka ja levitä brownie-massa tasaisesti siihen ja tasoita se. Levitä päälle täytteet.
Vaihe 6
Paista brownieita 180 °C:ssa noin 20-30 minuuttia, riippuen siitä, kuinka kuohkeiksi haluat ne.
Vaihe 7
Anna brownieiden jäähtyä kokonaan.
Vaihe 8
Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ja säilytä siellä syömiseen asti.