
Ainesosat
- Chia-siemeniä: 15 g
- lämmintä vettä: 100 g
- Kaneli, valinnainen: 0,5 tl.
- Vaniljajauhe, valinnainen: 0,5 tl.
- Steviajauhe, Xucker tai agavesiirappi: 1 tl.
- Mantelimaito, makeuttamaton: 50 g.
Valmistus
Vaihe 1
Laita chiasiemenet ja vesi lasiin ja sekoita 30 sekunnin ajan. Varmista, ettei siinä ole kokkareita.
Vaihe 2
Nyt voit lisätä kanelin, vaniljajauheen ja makeutusaineen. Sekoita jälleen hyvin.
Vaihe 3
Lisää maito 10 minuutin kuluttua. Sekoita kaikki uudelleen hyvin ja säilytä purkki hyvin suljettuna jääkaapissa. On tärkeää, ettei purkkiin muodostu kokkareita. Siksi on parempi sekoittaa kerran liikaa kuin kerran liian vähän.
Vaihe 4
Jätä chiasiemenet jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Chia-vanukas kannattaa valmistaa edellisenä iltana, jolloin se on seuraavana päivänä täydellisen koostumukseltaan ja mukavan kylmää. Suositeltua 15 g:n päivittäistä chiasiemenannosta ei pidä ylittää, sillä muuten siemenillä voi olla laksatiivinen tai verenohennusvaikutus.
Vaihe 5
Tämän vuoksi tykkään sekoittaa joukkoon 3-4 rkl kaurahiutaleita (+60 g mantelimaitoa) tai käyttää hieman enemmän täytettä, jotta määrä riittää täyttämään. Jos chia-vanukas on mielestäsi liian kiinteää, lisää hieman lisää maitoa. Chia-vanukkaan pitäisi olla todella vanukasmaista eikä liian kiinteää.
Vaihe 6
Kuvassa lämmitin 150 g pakastemarjoja kattilassa ja lisäsin ne chia-vanukkaani päälle. Tykkään lisätä marjojen joukkoon hieman banaania, niin niistä tulee mukavan makeita. Voit käyttää myös hunajaa tai mitä tahansa muuta sokeria, jota sinulla on kotona ja hauskaa tekemistä. Nauti chia vanukkaasta!