🗓 24.3.2021 👤 Ann-Kathrin Graser 🕒 180 Pöytäkirja 💪 Haastava

Jogurtti leipä resepti

Kostea leipä, jonka taikinassa on jogurttia ja joka paistetaan kattilassa. Helppo valmistaa ja erittäin maukas.

Jogurtti leipä resepti

Tämä leipä sopii erinomaisesti aloittelijoille, sillä se on erittäin helppo leipoa, etkä tarvitse mitään erityisiä ainesosia. Muuten, se saa kauniin muotonsa paistamalla tavallisessa kattilassa.

Ainekset (1 leipä):

  • 250 g ruisjauhoja (tyyppi 1370)
  • 550 g spelttijauhoja (tyyppi 630)
  • 150 g jogurttia (1,5 %)
  • 350 ml vettä (haaleaa)
  • 20 g hiivaa (tuore)
  • 1 tl hunajaa
  • 3 tl suolaa

brot-mit-knuspriger-rinde-683x1024

Valmistelu

  1. Sekoita ensin tuore hiiva haaleaan veteen, kunnes se on liuennut.
  2. Laita sitten loput ainekset ja hiivavesi tehosekoittimeen ja vaivaa noin 5 minuuttia.
  3. Laita sitten taikina uuninkestävään (!) astiaan ja laita sen päälle tuore keittiöpyyhe. Laita se uuniin (joka on pois päältä!) ja anna sen "kohota" ihanteellisesti 3 tuntia. Hätätilanteessa 1h riittää myös, mutta aika tekee leivästä paremman.
  4. Ota sitten taikina pois kattilasta ja taittele se useita kertoja.
  5. Muotoile se sitten karkeaksi pyöreäksi leiväksi ja laita se takaisin kattilaan (laita hieman jauhoja pohjalle).
  6. Leikkaa sitten leipään halkeamia ja pölytä se hieman jauhoilla.
  7. Laita kansi takaisin päälle ja laita se uuniin 180 °C:n ylä-/alalämpötilaan. Älä esilämmitä, vaan anna lämmetä yhdessä. Anna paistua 60 minuuttia.
  8. Ota sitten kansi pois vuoasta (varo, se on todella kuuma!) ja nosta uunin lämpötila 220 °C:een ja anna leivän olla uunissa vielä 10 minuuttia.
  9. Kun pidät ruskeudesta, ota se pois. Anna sen jäähtyä hyvin!

Keittiö on tulessa
Ruokablogissamme me - Ann-Kathrin ja Christian (rakastuneet, kihloissa, naimisissa) - tarjoamme sinulle kaikenlaisia reseptejä keittiöstä, grillistä tai baarista. Jos haluat nähdä lisää reseptejämme, käy katsomassa blogiamme.

Vastaavat tuotteet