🗓 20.1.2021 👤 Jana 🕒 70 Pöytäkirja 👍 Medium

Mehukas taatelikakku suolalla maustetun kinuskikastikkeen kanssa

Kaunis kakku sunnuntain kahvi- ja kakkukierrokselle. Kauniisti koristeltu taateleilla ja suolakaramellikastikkeella.

Mehukas taatelikakku suolalla maustetun kinuskikastikkeen kanssa

Ainesosat

  • Jauhot: 250 g
  • Muscovado-sokeri: 250 g
  • Leivinjauhe: 1,5 tl
  • suola: 0,5 tl
  • jauhettua kanelia: 1 tl
  • leivinjauhe: 0,5 tl.
  • Voi (huoneenlämpöinen): 220 g
  • Hapanimelää: 150 g
  • Vaniljauute: 1 tl
  • Kananmunat (koko L): 3 kpl
  • Medjool-taatelit kuorittuina ja karkeasti pilkottuina: 170 g.
Suolakaramellikastike:
  • Muscovado-sokeri: 120 g
  • Vaniljauute: 1 tl
  • Kuutioiksi leikattu voi: 90 g
  • Hapanimeläkerma: 125 g
  • Suola: 2 hyppysellinen
  • Taatelit (koristeeksi): 1 kourallinen

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 180 C:n ylä- ja alalämpötilaan.

Vaihe 2

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, suola ja ruokasooda.

Vaihe 3

Lisää voi ja sekoita, kunnes siitä tulee tahna.

Vaihe 4

Lisää smetana ja vaniljauute ja sekoita muutama sekunti.

Vaihe 5

Lisää munat yksi kerrallaan, kunnes kaikki on yhtä massaa.

Vaihe 6

Taivuta joukkoon taatelit ja laita se voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (esim. Gugelhupfformiin) ja paista 40-50 minuuttia ja tee hammastikkutemppu.

Vaihe 7

Anna kakun jäähtyä kokonaan, kunnes otat sen pois vuoasta ja peität sen kastikkeella.

Vaihe 8

Kastiketta varten kuumenna sokeri, suola ja voi kattilassa, kunnes kaikki on sekaisin.

Vaihe 9

Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljauute ja smetana.

Vaihe 10

Anna kastikkeen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle, koristele muutamalla revityllä taatelilla ja karkealla merisuolalla.

Vastaavat tuotteet