
Ainesosat
- Jauhot: 250 g
- Muscovado-sokeri: 250 g
- Leivinjauhe: 1,5 tl
- suola: 0,5 tl
- jauhettua kanelia: 1 tl
- leivinjauhe: 0,5 tl.
- Voi (huoneenlämpöinen): 220 g
- Hapanimelää: 150 g
- Vaniljauute: 1 tl
- Kananmunat (koko L): 3 kpl
- Medjool-taatelit kuorittuina ja karkeasti pilkottuina: 170 g.
- Muscovado-sokeri: 120 g
- Vaniljauute: 1 tl
- Kuutioiksi leikattu voi: 90 g
- Hapanimeläkerma: 125 g
- Suola: 2 hyppysellinen
- Taatelit (koristeeksi): 1 kourallinen
Valmistus
Vaihe 1
Kuumenna uuni 180 C:n ylä- ja alalämpötilaan.
Vaihe 2
Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, suola ja ruokasooda.
Vaihe 3
Lisää voi ja sekoita, kunnes siitä tulee tahna.
Vaihe 4
Lisää smetana ja vaniljauute ja sekoita muutama sekunti.
Vaihe 5
Lisää munat yksi kerrallaan, kunnes kaikki on yhtä massaa.
Vaihe 6
Taivuta joukkoon taatelit ja laita se voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (esim. Gugelhupfformiin) ja paista 40-50 minuuttia ja tee hammastikkutemppu.
Vaihe 7
Anna kakun jäähtyä kokonaan, kunnes otat sen pois vuoasta ja peität sen kastikkeella.
Vaihe 8
Kastiketta varten kuumenna sokeri, suola ja voi kattilassa, kunnes kaikki on sekaisin.
Vaihe 9
Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljauute ja smetana.
Vaihe 10
Anna kastikkeen jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle, koristele muutamalla revityllä taatelilla ja karkealla merisuolalla.