
Omien maapähkinöiden paahtaminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Jos et silti jaksa tai ehdi, KoRo-apteekistamme löydät seuraavat variaatiot: maapähkinät wasabilla, maapähkinät BBQ-mausteella, maapähkinät Kadjan-mausteella, maapähkinät suolalla ja öljyllä tai paahdettuna ilman öljyä.
Ainesosat
- 200 g maapähkinöitä
- 1 rkl öljyä (esim. auringonkukkaöljyä)
- 1 rkl agavesiirappia
- ½ tl suolaa
Valmistus
- Kuumenna uuni 160 °C:n ylä- ja alalämpötilaan ja vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.
- Sekoita nyt kaikki ainekset kulhossa.
- Levitä marinoidut maapähkinät leivinpellille. Kulhoon tulee jäädä pieni määrä öljyä ja agavesiirappia.
- Paahda pähkinöitä nyt uunissa 7 minuuttia. Käännä niitä sitten karkeasti lastalla tai puulusikalla ja jätä ne uuniin vielä 7 minuutiksi.
- Pähkinöistä tulee rapeita, kun ne ovat jäähtyneet.