
Ainesosat
- Jauhot: 100 g
- Suolaa: 5 g
- oliiviöljyä: 55 ml
- Kiehuvaa vettä: 250 ml
- pellavansiemen: 75 g
- Seesaminsiemenet: 25 g
- Kurpitsansiemenet: 50 g
- Auringonkukansiemenet: 25 g
- Kuivatut yrtit: maun mukaan
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin. Lisää sitten kaikki nestemäiset ainekset ja sekoita 7-10 minuuttia taikinakaapimella.
Vaihe 2
Kaada taikina leivinpellille ja litistä. Leikkaa veitsellä ennalta määrätyt murtokohdat ja laita 150 °C:n esilämmitettyyn uuniin.
Vaihe 3
Paista noin 30-40 minuuttia, avaa uunin luukku välillä hetkeksi, jotta haihtunut ilma pääsee poistumaan.
Vaihe 4
Paistamisen jälkeen annetaan jäähtyä ritilällä ja halkaistaan ennalta määrätyistä murtokohdista.