
Ainesosat
- Täysjyväspagetti: 220 g.
- Voita: 10 g
- Punasipuli: 1 pala
- Kevätsipulia: 3 kpl
- Valkosipulinkynsi: 1 kpl
- tonnikalaa ilman öljyä: 0,5 purkkia
- Litteä persilja: 150 ml
- Kasvisliemi: 150 ml
- Sitruuna: 1 kpl
- Kermaa (30 %): 150 ml
- suola: 3 ripaus
- pippuri: 3 ripaus
Valmistus
Vaihe 1
Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.
Vaihe 2
Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli.
Vaihe 3
Pese kevätsipulit ja leikkaa renkaiksi. Hienonna persilja karkeasti.
Vaihe 4
Valuta tonnikala.
Vaihe 5
Kuumenna voi pannulla. Kuullota sipulia ja kevätsipulia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää valkosipuli ja tonnikala. Kuullota 3 minuuttia. Lisää persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vaihe 6
Kuullota kasvisliemellä. Lisää puolen sitruunan mehu ja kerma. Anna lämmetä uudelleen, mutta älä keitä.
Vaihe 7
Lisää keitetyt spagetit pannulle ja sekoita kaikki hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Vaihe 8
Tarjoile lautasille ja ripottele päälle hieman raastettua sitruunankuorta.