
Tämä nuudelisalaatti tuo keittiöön paljon aasialaista tunnelmaa. Kastike on erityisen maukas, ja se antaa sobanuudeleille herkullisen maapähkinän maun. Muuten, jos et pidä korianterista - tuore persilja on myös hyvää!
Ainekset 1 annosta varten
Nuudelisalaattia varten:
- 80 g sobanuudeleita
- 100 g tofua
- 1 porkkana
- ¼ punakaali
- 1 kevätsipuli
- ½ pippuri
Kastike:
- 1½ rkl maapähkinävoita
- 1 rkl limen mehua
- 1 tl riisietikkaa
- 1 tl tamaria
- ½ tl misotahnaa
- 1 tl vaahterasiirappia
- 1 tl seesamiöljyä
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 2 rkl vettä
Koristeeksi:
- 1 kourallinen korianteria
- 1 kourallinen maapähkinöitä
- 1 tl seesaminsiemeniä
Valmistelu
- Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista uunissa 200 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes se on rapeaa, välillä käännellen.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa vihannekset ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Sekoita keitetyt nuudelit kastikkeen, vihannesten ja paistetun tofun kanssa.
- Ripottele päälle korianteria, maapähkinöitä ja seesaminsiemeniä.
- Syö salaatti joko suoraan lämpimänä tai anna jäähtyä ja nauti.
Nauti ruoanlaitosta!