
Nauti kullanväriset nyytit tuoreen salaatin tai paistettujen vihannesten kanssa. Herkullinen dippi ei myöskään saa puuttua. Muuten, ne maistuvat hyvältä vielä seuraavana päivänä.
Ainekset noin 9 nyytin valmistukseen
- 120 g hirssiä
- 20 g tattarijauhoa (vaihtoehtoisesti: jauhetaan tattarihiutaleet tehokkaassa tehosekoittimessa).
- 1 iso porkkanaraaste
- 1⁄2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1⁄2 tl kurkumaa
- ripaus mustapippuria
Valmistelu
- Keitä hirssiä ensin kaksinkertaisessa vesimäärässä noin 20 minuuttia.
- Sekoita hirssiin porkkanaraaste, suola, pippuri, kurkuma ja rosmariini sekä 2 rkl tattarijauhoja.
- Anna valmiin seoksen jäähtyä hieman ja muotoile siitä sitten talit.
- Paista niitä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Toivotamme hyvää ruokahalua!