
Ainesosat
- cashewpähkinöitä: 100 g
- kuumaa vettä: 500 ml
- oliiviöljyä paistamiseen: 3 rkl.
- hyvin pieniksi kuutioiksi leikattua selleriä: 90 g.
- kuutioiksi leikattua paprikaa: 1 kpl
- tuoretta tai pakastettua parsakaalia: 400 g
- Tuoreet tai pakastetut porkkanat viipaloituna: 250 g.
- Herneet, purkitettuja tai pakastettuja: 150 g.
- Tomaattimurska: 1 rkl
- Täysjyväpasta: 500 g
- Persilja, hienonnettu, vaihtoehtoisesti: 0,5 nippua.
- Parmesaania tai hiivahiutaleita, vaihtoehtoisesti: 1 ruokalusikallinen.
- Mausteet: Cayennepippuri: 2 tl.
- Paprikajauhe, makea: 2 tl.
- Kurkumajauhe: 0,5 tl.
- Muskottipähkinäjauhe: 0,5 tl
- Yrttisuola tai kasvisliemi (ilman hiivaa ja sokeria): 1 rkl.
- Suolaa ja pippuria, noin: 1 tl.
- Chilihiutaleet, valinnainen:
Muut
- Tehosekoitin ja korkea kulho cashewpähkinöiden soseuttamista varten.
- Kattila, jossa on vettä ja suolaa nuudeleiden keittämistä varten.
- Suuri kattila kastikkeelle
Valmistelu
Vaihe 1
Liota cashewpähkinöitä 500 ml:ssa kuumaa vettä vähintään 30 minuuttia.
Vaihe 2
Pese ja pilko vihannekset.
Vaihe 3
Lisää pannulle oliiviöljy ja mausteet (paitsi yrttisuola ja kasvisliemi) ja paista kaikkea hyvin 5 min.
Vaihe 4 Lisää tuoreet vihannekset.
Lisää nyt tuoreet vihannekset ja tomaattipyree ja paista vielä 10 minuuttia.
Vaihe 5
Soseuta sillä välin cashewpähkinät vedellä ja 1 rkl kasvisliemellä tai yrttisuolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
Vaihe 6
Lisää 10 minuutin kuluttua cashewpähkinät ja pakastevihannekset ja hauduta 10-15 minuuttia.
Vaihe 7
Lisää nuudelit kastikkeeseen ja mausta suolalla, pippurilla ja chilihiutaleilla.
Vinkkejä
- Pastapannu on loistava tapa käyttää tähteet tai tyhjentää pakastin. Voit käyttää mitä tahansa kasviksia, joista pidät ja jotka sopivat hyvin pastan kanssa.
- Ideoita vihanneksia, jotka voidaan yhdistää hyvin ja jotka sopivat hyvin pastan kanssa:
- Punajuuri
- Kesäkurpitsa
- Munakoiso
- Tomaatit
- Sienet
- Purjo
- Pinaatti
- Kaali
- Selleri
- Kurpitsa
- Parsa