
Ainesosat
- Jauhot (esim. teff-jauhot): 120 g
- Vaniljakastikejauhe: 25 g
- Johanneksenleipäjauhetta (tai kaakaojauhetta): 2 rkl.
- Kookosjuurisokeri: 2 rkl.
- jauhetut mantelit: 4 rkl.
- leivinjauhetta: 0,5 tl
- leivinjauhe: 1 tl
- Kookosöljyä (sulatettuna): 1 RKL.
- kirsikat: 15 kpl
- Omenaviinietikka: 0,5 rkl.
- Medjool-taatelit: 10 kpl
- kuumaa vettä: 120 ml
- Valinnainen: karvasmanteliaromi: 1 kpl.
Valmistus
Vaihe 1
Liota taateleita kuumassa vedessä 10 minuuttia.
Vaihe 2
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Vaihe 3
Soseuta taatelit yhdessä liotusveden kanssa.
Vaihe 4
Lisää loput märät aineet ja taatelisose kuiviin aineisiin ja sekoita.
Vaihe 5
Leikkaa kirsikat puoliksi ja taita 10 niistä taikinaan.
Vaihe 6
Kaada taikina jousivuokaan (18 cm.) ja tasoita se tasaiseksi.
Vaihe 7
Asettele loput kirsikat ja lisää hienonnettuja manteleita kakun päälle.
Vaihe 8
Paista n. 40-45 min. 170 °C:ssa (testaa syömäpuikoilla).