🗓 2.11.2020 👤 Lukas 🕒 180 Pöytäkirja 👍 Medium

Vegaaninen tiramisu

Vegaaninen tiramisu on klassikko kaikille tuoksujen ystäville.

Vegaaninen tiramisu

Ainesosat

Valmistus

Vaihe 1

Siivilöi jauhot, tärkkelys, leivinjauhe, ruokasooda ja 1/4 tl suolaa kulhoon. Valuta kikherneistä mehu ja laita se sivuun myöhempää käyttöä varten.

Vaihe 2

Sekoita sokeri ja voi keskenään, lisää 60 ml kikherneen mehua ja 1 tl vaniljauutetta ja sekoita.

Vaihe 3

Vatkaa kuiva jauhoseos vähitellen voi-sokeriseokseen ja lisää 80 ml mantelijuomaa.

Vaihe 4

Laita valmis seos spiraalipussiin ja putsaa lusikalla noin 4-5 cm. pituisia keksejä leivinpaperille.

Vaihe 5

Anna keksien levätä 30 minuuttia ja paista sitten 180 °C:n ylä-/alalämmössä 14 minuuttia.

Vaihe 6

Peitä cashewpähkinät kuumalla vedellä, anna liota 10 minuuttia, valuta ja laita tehosekoittimeen.

Vaihe 7

Lisää 120 ml mantelijuomaa, 113 g vaahterasiirappia, 70 g sulatettua kookosöljyä, 0,5 tl vaniljauutetta ja 1 tl sitruunaa tehosekoittimeen cashewpähkinöiden kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Vaihe 8

Kaada kiinteä kookoskerma purkista kulhoon, jätä kookosvesi purkkiin.

Vaihe 9

Vatkaa tomusokeri kookoskermaan ja sekoita cashewseokseen.

Vaihe 10

Sekoita espresso 180 ml:aan vettä ja tummaa rommia.

Vaihe 11

Levitä osa kermasta leivonta-astian pohjalle, kasta keksit kahviseokseen lyhyesti molemmin puolin ja aseta astiaan niin, että koko pohja peittyy. Peitä keksit kokonaan kermalla ja toista tämä, kunnes kaikki ainekset on käytetty.

Vaihe 12

Peitä ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mieluiten yön yli. Ripottele päälle leivontakaakaon ja speculaas-mausteen seosta ennen tarjoilua.