
Ainesosat
- Kypsät banaanit: 2 kpl
- Rypsiöljyä: 50 ml
- Vaniljasuola: 1 ripaus
- Ruskea sokeri: 50-75 g
- Vaniljauute: 1 tl
- Spelttijauho tyyppi 630: 200 g
- Leivinjauhe: 2 1/2 tl
- Omenaviinietikka: 1 tl
- Hasselpähkinäsose: 5 rkl
- Kaurajuoma: 100-120 ml
- Suklaapisarat: 100 g
- Kaakaonaksuja: 2 tl
- Kaneli: 1 ripaus
Valmistus
Vaihe 1
Punnitse kaikki ainekset ja aseta ne sivuun.
Vaihe 2 Kuumenna
Esilämmitä uuni 190 °C:n ylä- ja alalämpötilaan.
Vaihe 3
Vuoraa muffinivuoka muffinivuoilla.
Vaihe 4
Laita kypsä banaani ensin sekoituskulhoon ja litistä se haarukalla. Mitä kypsempi banaani on, sitä makeampi siitä tulee, ja voit vaihdella sokerin määrää 50-75 g välillä.
Vaihe 5
Lisää nyt kaikki nestemäiset ainekset ja vatkaa lyhyesti.
Vaihe 6
Lisää nyt kuivat aineet ruokalusikoittain, kunnes saat mukavan kermaisen tasalaatuisen seoksen.
Vaihe 7
Älä sekoita liian kauan, sillä muuten taikinasta tulee sitkeää ja muffinseista kiinteitä ja tahmaisia.
Vaihe 8
Siirrä taikina valmistettuihin muffinivuokiin.
Vaihe 9
Ripottele päälle muutama suklaapisara, kaakaonipuja ja hasselpähkinöitä.
Vaihe 10
Paista keskitasolla 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä jäähdytystelineellä.