🗓 11.11.2022 👤 Anne-Sophie Hoffmann

Vesimeloni "Tonnikala

Tämä vesimeloni-"tonnikala" näyttää hyvin paljon oikealta tonnikalalta. Kuulostaa aluksi epätavalliselta, mutta maistuu erittäin hyvältä. Jos haluat vegaanisen tonnikalavaihtoehdon, kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä!

Vesimeloni "Tonnikala

Ainesosat

  • Vesimeloni, kypsä ja keskikokoinen: 1 kpl.
  • Suola: 1 rkl.
  • Tahini: 2 tl
  • Soijakastike: 3 rkl
  • Riisietikkaa: 2 rkl
  • Sitruunan mehu: 1 rkl.
  • Chilihiutaleet: 1 tl
  • Valkosipulinkynsiä: 1-2 tl
  • Sriracha: 1 rkl
  • Inkivääri: 2-3 cm
  • Seesamiöljy: 3 rkl

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 180 °C:een.

Vaihe 2

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla.

Vaihe 3

Kuori vesimeloni ja leikkaa 4x4x2,5 cm:n "pihveiksi".

Vaihe 4

Suolaa vesimelonipihvit ja levitä ne tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Vaihe 5

Paista "pihvejä" esilämmitetyssä uunissa 60 minuuttia.

Vaihe 6

Valmista sillä välin marinadi: Soseuta kaikki ainekset (sauvasekoittimella).

Vaihe 7

Ota paistetut pihvit uunista, peitä marinadilla ja jätä jääkaappiin vähintään 3 tunniksi (mutta mieluiten yön yli), jotta marinadi imeytyy.

Vaihe 8

Kuumenna tarttumaton paistinpannu ja paista vesimelonipihvejä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat rapeita.

Vastaavat tuotteet