🗓 10.11.2022 👤 Julia Szajdak-Breucking

Mustikka-vanilja-murskakakku tarjottimelta

Mustikkafanit rakastavat tätä kakkua! Mutta se miellyttää taatusti myös kaikkia muita makeanhimoja.

Mustikka-vanilja-murskakakku tarjottimelta

Ainesosat

  • Spelttijauhot: 200 g
  • Leivinjauhe: 0,5 pkt
  • Rypsiöljy: 100 ml
  • Maito: 50 ml
  • Kreikkalainen jogurtti: 50 g
  • Munat: 2 kpl
  • Sokeri: 100 g
  • suolaa: 1 ripaus
  • jauhettua vaniljaa: 0,5 tl
Kuorrutusta varten:
Murskaa varten:
  • Spelttijauhot: 100 g
  • Kaurahiutaleet: 30 g
  • Ruskea sokeri: 100 g
  • Voi: 100 g

Valmistelu

Vaihe 1

Punnitse kaikki ainekset ja laita ne sivuun. On tärkeää, että kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä, jotta taikinasta ei tule tahmeaa.

Vaihe 2

Kuumenna uuni 180 asteen ylä- ja alalämpötilaan.

Vaihe 3

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla ja aseta sivuun.

Vaihe 4

Sekoita munat, öljy, maito, jogurtti ja sokeri kermaiseksi.

Vaihe 5

Lisää leivinjauhe ja jauhot ja sekoita homogeeniseksi taikinaksi.

Vaihe 6

Levitä taikina valmiille pellille ja lisää päälle mustikat.

Vaihe 7

Laita kaikki ainekset kulhoon, murenna ne käsin ja kaada mustikoiden päälle. Paista keskitasolla noin 35-40 minuuttia.

Vastaavat tuotteet