Ainesosat
- Jauhot: 140 g
- Kaakaojauhe, voimakkaasti öljyttömänä: 20 g.
- teelusikallinen leivinjauhetta: 1/2 tl
- teelusikallinen ruokasoodaa: 1/2 tl
- suolaa: 1 ripaus
- murskattuja pellavansiemeniä: 1 rkl
- Kookoskukkasokeri: 100 g
- Kaurajuoma: 80 ml
- Kookosjogurtti: 60 g
- Kookosöljy: 30 g
- Bourbon-vaniljajauhe: 1 tl
- Glaze:
- Luomukookosöljy: 1 kpl
- Suklaapisarat ksylitolilla: 75 g
- Toppings:
- Paahdetutkookoslastut
- kaakaonibsit
- Maapähkinävoi
Valmistus
Vaihe 1
Esilämmitä uuni 180 asteeseen (ylä- ja alalämpö) ja voitele donitsivuoka kookosöljyllä.
Vaihe 2
Valmista ensin pellavansiemenmuna sekoittamalla yksi ruokalusikallinen murskattuja pellavansiemeniä kolmeen ruokalusikalliseen lämmintä vettä.
Vaihe 3
Sekoita kulhossa keskenään kookoskukkasokeri, kookosjogurtti, kookosöljy ja vaniljajauhe.
Vaihe 4
Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vaihe 5
Sekoita märät aineet kuiviin aineisiin, lisää pellavansiemenmuna ja sekoita hyvin - taikinasta tulee hyvin paksua.
Vaihe 6
Kaada taikina donitsivuokiin ja paista uunissa 10 minuuttia.
Vaihe 7
Anna munkkien jäähtyä ja valmista kuorrutus sulattamalla suklaapisarat yhdessä kookosöljyn kanssa vesihauteessa.
Vaihe 8
Kasta donitsien päälliset kuorrutteeseen ja koristele haluamillasi täytteillä.