
Terveellinen wok-resepti, jossa on rapeita vihanneksia ja kanan ansiosta runsaasti proteiinia. Mukana on tietysti basmatiriisiä, ja halusitpa syödä syömäpuikoilla tai ilman.... on tietenkin sinusta kiinni.
Ainekset (2 annosta):
- 150 g basmatiriisiä
- 300 g kananrintaa
- 150 g bambunversoja
- 2 paprikaa
- 150 g sokeriherneitä
- 100 ml kookosmaitoa
- 100 ml kasvislientä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl currytahnaa punainen
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- Suola, pippuri
Valmistelu
-
Pese riisi ensin kylmässä vedessä.
-
Kuori sitten valkosipuli ja hienonna se hienoiksi suikaleiksi.
-
Pese myös sokeriherneet ja paprikat ja leikkaa ne suupaloiksi.
-
Aloita sitten lihasta: pese, kuivaa ja leikkaa sitten paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Pese lopuksi bambunversot ja valuta hyvin. Sekoita 100 ml kasvislientä ohjeiden mukaan.
-
Nyt voit keittää riisin pakkauksen ohjeiden mukaan.
-
Laita sen kypsennyksen aikana valkosipulin kanssa öljyä wokkipannuun (tai suureen paistinpannuun) ja paista valkosipulia ruskeaksi.
-
Lisää sitten kana ja paista se lyhyesti kuumaksi. Sen ei tarvitse olla täysin kypsää.
-
Vähennä nyt lämpöä ja lisää vihannekset ja anna kaiken paistua 3 minuuttia.
-
Lisää lopuksi liemi, kookosmaito, currytahna ja soijakastike ja sekoita kaikki keskenään.
-
Hauduta noin 10 minuuttia ja olet valmis.
Keittiö on tulessa
Ruokablogissamme me - Ann-Kathrin ja Christian (rakastuneet, kihloissa, naimisissa) - tarjoamme sinulle kaikenlaisia reseptejä keittiöstä, grillistä tai baarista. Jos haluat nähdä lisää reseptejämme, käy katsomassa blogiamme.