Tilaa uutiskirjeemme ja saat 5% alennuskoodin seuraavaan tilaukseesi!

Jauhot 13 artikkelia

suodatin

Tilaa jauhoja netistä

Leipominen sopii jokaiseen juhlaan, mutta myös arki-iltoihin ja viikonloppuihin. Leivoitpa sitten joulupipareita lasten kanssa, synttärikakkua ystävällesi tai sämpylöitä sunnuntaiaamun brunssille, jauhoja tarvitaan aina.Tunnet varmasti vehnäjauhot, mutta oletko kokeillut koskaan leipoa muilla jauhoilla? Valikoimastamme löytyy lukuisia erilaisia jauhoja:

Ja mikä parasta: sinun ei tarvitse juosta supermarkettiin ja huomata, että kaikki hyllyt ovat tyhjiä. Jauhomme toimitetaan kotiovellesi. Lisäksi pakkaamme jauhot käytännöllisiin suuriin pakkauksiin, jotta et joudu täydentämään varastojasi joka toinen päivä! Oletko jo esilämmittämässä uunia?

Kaikki kysymykset jauhoista

Haluamme antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot eri jauhotyypeistämme. Jos sinulla on kysyttävää jostakin tietystä tuotteesta, on parasta tarkistaa tuotteen tuotesivu. Jos et löydä sieltä etsimääsi, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa, vastaamme kaikkiin kysymyksiisi.

Mitä erityistä jauhoissa on?

Erilaiset jauhot saavat pisteitä yksilöllisillä ominaisuuksillaan. Esimerkiksi luomu pellavansiemenjauhomme on todella proteiinipitoinen. Sen kuitupitoisuus on myös korkea ja se on gluteeniton, vieläpä ilman, että sen ruoanlaitto- ja leivontaominaisuudet kärsivät. Luonnonmukainen kikhernejauhomme on todellinen monitaituri: herkullisen makea ja pähkinäinen maku säilyy myös jauhetussa pähkinässä ja jauhoilla voidaan parantaa sekä makeita, että suolaisia ruokia. Mutta kuten sanoin, kaikki jauhomme rikastuttavat keittiötäsi omalla tavallaan. Selaa vain jauhokategoriamme läpi. Tuotetekstistämme löydät usein myös valmistusohjeita. Esimerkiksi luomu pellavansiemenjauhoilla, ja luomu kultaisilla pellavansiemenjauhoilla, on suuri turvotuskyky, minkä vuoksi leivonnassa on syytä käyttää riittävästi nestettä. Guarkumi puolestaan on ihanteellinen sideaine. Se sakeuttaa ja sitoo minkä tahansa valmisteen. 

Miksi ei käytetä tavanomaisia jauhoja?

Vehnä ei sinänsä ole pahasta. On kuitenkin syitä, miksi yhä useammat ihmiset haluavat korvata vehnän muilla viljoilla. Esimerkiksi tavallinen vehnästä valmistettu valkoinen jauho ei sisällä juuri lainkaan ravintoaineita, mutta runsaasti hiilihydraatteja ja gluteenia. Pähkinöistä tai pseudoviljasta valmistetut vaihtoehtoiset jauhot sen sijaan saavat usein pisteitä yksittäisistä eduista: Jotkut jauhoista ovat esimerkiksi todellisia proteiininlähteitä, toiset ovat gluteenittomia ja taas toiset sisältävät runsaasti kuituja. Myöskään makua ei pidä unohtaa; pähkinäpohjaiset jauhot, kuten mantelijauhomme, rikastuttavat ruoanlaittoa herkullisella pähkinäisellä maullaan.

Mitä minun on otettava huomioon erilaisten jauhojen käytössä?

Jokaisella jauholajikkeellamme on erilaiset ominaisuudet. Siksi sinun kannattaa tutustua yksittäisten jauhotyyppiemme tuoteteksteihin, jotta näet, mitä sinun on otettava huomioon niitä käyttäessäsi. Esimerkiksi kikhernejauhon kohdalla on tärkeää, että sitä ei syödä raakana, sillä kikhernejauhoa ei ole lämpökäsitelty. Tästä syystä se voi olla myrkyllistä ihmiskeholle sellaisenaan. Mutta ei hätää - kuumennettua kikhernejauhomme ei ole enää myrkyllistä ja on myös erittäin maukasta.

Gluteenittomien jauhojen sideaine

Monet vehnäjauhojen korvikkeet eivät sisällä gluteenia (gluteeniproteiinia). Gluteeni pitää taikinan yleensä koossa ja kimmoisana. Jos siis käytät gluteenitonta jauhotyyppiä, on suositeltavaa lisätä jauhoseokseen sideainetta. Suosittelemme ⅔ gluteenittomien jauhojen ja ⅓ tärkkelyksen suhdetta. Jälkimmäisen voit myös hyvin korvata guarkumilla.

Vehnäjauhoja korvattaessa on noudatettava seuraavaa suhdetta

Jos noudatat reseptiä, jossa käytetään vehnäjauhoja, on suositeltavaa varmistaa, ettet korvaa niitä 1:1 toisenlaisilla jauhoilla. Monissa jauhoissamme on esimerkiksi korkea kuitupitoisuus, minkä vuoksi ne imevät enemmän nestettä kuin perinteiset vehnäjauhot. Esimerkiksi 100 g vehnäjauhoa voidaan korvata noin puolella (50 g) mantelijauhosta. Kookosjauhojen kanssa on yleinen käytäntö korvata vain ¼ tai ⅓ vehnäjauhoista kookosjauhoilla. Voit myös korvata 100 g vehnäjauhoa noin 75 g:lla kikhernejauhoa tai 90 g:lla pellavansiemenjauhoa. 

Mitkä jauhot ovat terveellisiä?

Ennen kaikkea tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio on terveellistä. Pähkinöistä, siemenistä tai pseudoviljasta valmistetut jauhomme voivat olla erinomainen vaihtoehto perinteisille vehnäjauhoille. Ne sopivat erityisesti ihmisille, jotka ovat herkkiä tietyille asioille (kuten gluteenille).