Produktinformation Blåa vallmofrön 1 kg
Vallmoplantan associeras ofta med tillverkning av opium. Men, ingen vara, av våra frön får du inget rus, utan enbart stor njutning av den nötiga och sötaktiga smaken. Användningsmöjligheterna är gränslösa. Som topping, fyllning eller panering - våra vallmofrön kan användas till mycket. Vad sägs om ett par vallmofrallor? Eller kanske ett bit egengjord vallmokaka? Ett litet tips: om du först rostas våra vallmofrön kommer smaken att förstärkas och bli mer aromatisk! De här fröna kommer att bli pricken över i-et i ditt kök!
Produktnummer: | MOHN_003 |
---|---|
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654781526 |
Datablad | Specikation |
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Frågor & svar Blåa vallmofrön 1 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Hur förvarar jag de blå vallmofröna och hur länge kan de förvaras?
Våra blå vallmofrön håller i minst 12 månader om du förvarar dem på en sval, ljusskyddad och torr plats i den oöppnade originalförpackningen.
Är vallmo en drog?
Vallmoväxten förknippas ofta med produktionen av det narkotiska opiumet. Toxinerna finns dock främst i vallmamjölken. Lyckligtvis behöver du inte ge upp kakor, bakverk och andra delikatesser med vallmofrön.
Vilka sorter av vallmo finns det?
Det finns över 100 olika typer av vallmo. Endast tre av dem är dock faktiskt ätbara och lämpliga som livsmedel: Blå vallmo, grå vallmo och vit vallmo.
Är blå vallmo lämplig för muskeluppbyggnad?
Protein bidrar till muskeluppbyggnad. Med 20 g protein per 100 g är våra blå vallmofrön en proteinkälla. Prova en Lemon-Poppyseed Bliss Ball eller Poppyseed Marzipan Balls som mellanmål före eller efter träning!
Varifrån kommer blå vallmo?
Ursprungligen kommer den blå vallmon från Mellanöstern och Asien. Numera odlas den främst i länder som Turkiet, Indien och Grekland, men även i vissa tyska regioner.
Vad är näringsvärdet för 100 g blå vallmofrön?
Vår blå vallmo har 472 kalorier per 100 g. Den har också ett högt innehåll av kostfibrer med 21 g.
Är blå vallmo lämplig som djurfoder?
Du kan använda blå vallmo som mat för fåglar. Vallmo är dock giftig för många andra djur. Hundar, katter och liknande får inte äta blå vallmo.
Är den blå vallmo från KoRo vegansk?
Ja, våra blå vallmofrön innehåller inga ytterligare animaliska produkter och lämpar sig därför väl för en vegansk kost.
Ska jag tvätta den blå vallmoen innan jag äter den?
Vi rekommenderar att du tvättar de blå vallmofröna noggrant under rinnande vatten innan du äter dem och använder dem i en kökssikt. På så sätt kan morfininnehållet, som också finns i fröna på grund av den mjölkiga saften, minskas avsevärt.
Kan jag äta blå vallmofrön råa?
Du kan äta blå vallmofrön råa utan att tveka. Vallmofröna smakar dock särskilt gott när de rostas kortvarigt. Därefter utvecklar de en intensivt aromatisk och kryddig smak.
Kan jag äta blå vallmofrön under graviditet och amning?
Vallmofrön innehåller morfin. Därför är det bättre att undvika våra blå vallmofrön under graviditeten. I vilket fall som helst bör du rådgöra med din läkare innan du konsumerar små mängder.
Prisutveckling
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
Very happy
I just received my order today and I’m very happy with it, it’s a very good, well presented and packaged and a quick delivery also, thank you
1-3 stjärniga recensioner 🙃
I would recommend
It was out of stock when I tried to order it, so as soon as it reappeared > in my basket I make Polish cake, so it's better to have a good quantity, and with Koro we have that.
Very good and inexpensive
Very good and inexpensive. Good source of calcium for vegans. Organic would be great.
Poppy seeds for poppy seed buns
Poppy seeds are not often available in stores. Perhaps you could offer it ground/ground?
Very happy
I just received my order today and I’m very happy with it, it’s a very good, well presented and packaged and a quick delivery also, thank you
Unikonsiemen
For stuffing:
1dl milk
200g sugar
400g finely ground poppy seeds
50g raisins
50g vanilla sugar
2 tbsp apricot jam
2 tbsp honey
1 lemon
For lubrication:
1 egg
For the dough:
20g fresh yeast
0,5 dl milk
50 g of flour
60g icing sugar
1 pinch of salt
250g butter
1 egg
3 egg yolks
Preparation
For the poppy seed bagels, mix the yeast with milk. Add icing sugar and salt to the flour, then crush in the butter. Mix the egg with the yolks and yeast and add to the crumbs and knead into a flexible dough. Wrap the finished dough in foil and refrigerate for at least 30 minutes.
While the dough is resting, prepare the poppy seed filling. Pour the milk into a saucepan, add the sugar and bring to the boil. When ready, remove from the heat and stir in the poppy seeds, raisins, vanilla sugar, jam, honey and grated lemon zest. Cool completely before filling.
Shape the dough into four identical buns, roll them out not too thin, fill them with the poppy seed filling and roll.
Place the sticks on a baking tray lined with baking paper, pierce them with a fork and brush the surface with egg. Leave to rest for an hour and a half, then spread again and bake in a 170 °C oven for approx. 35 minutes until golden brown.
This is a Hungarian recipe where the poppy seed gets its due.
1dl milk
200g sugar
400g finely ground poppy seeds
50g raisins
50g vanilla sugar
2 tbsp apricot jam
2 tbsp honey
1 lemon
For lubrication:
1 egg
For the dough:
20g fresh yeast
0,5 dl milk
50 g of flour
60g icing sugar
1 pinch of salt
250g butter
1 egg
3 egg yolks
Preparation
For the poppy seed bagels, mix the yeast with milk. Add icing sugar and salt to the flour, then crush in the butter. Mix the egg with the yolks and yeast and add to the crumbs and knead into a flexible dough. Wrap the finished dough in foil and refrigerate for at least 30 minutes.
While the dough is resting, prepare the poppy seed filling. Pour the milk into a saucepan, add the sugar and bring to the boil. When ready, remove from the heat and stir in the poppy seeds, raisins, vanilla sugar, jam, honey and grated lemon zest. Cool completely before filling.
Shape the dough into four identical buns, roll them out not too thin, fill them with the poppy seed filling and roll.
Place the sticks on a baking tray lined with baking paper, pierce them with a fork and brush the surface with egg. Leave to rest for an hour and a half, then spread again and bake in a 170 °C oven for approx. 35 minutes until golden brown.
This is a Hungarian recipe where the poppy seed gets its due.
Good product
Very good quality, fresh, well packaged, very crisp and tasty, thank you.