Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar
Produktinformation Medjool ekologiska dadlar Medium Delight med kärna, Medjool Plus 1 kg
Kunglig middag med dadlarnas drottning! Medjool-dadeln är kunglig i dadelvärlden, eftersom den är särskilt mjuk, saftig och dessutom omisskännligt söt på grund av sin karamellton. Beställ din egen förpackning med 1 kg Medjool dadlar medium delight nu och njut av denna utsökta specialitet från Israel!
Royal: Medjool-dadlar Medium delight
Om du inte tror på kärlek vid första ögonkastet kanske du ska tro på kärlek vid första tuggan. När du biter i vår saftiga Medjool-dadel blir du genast förtrollad. Den lockar inte bara med sin söta konsistens, utan också med sitt lösa skalinnehåll på bara 10 %. En tumregel är att ju mindre skal dadlarna förlorar under mognadsprocessen, desto mjukare och sötare blir de. Eftersom dadlar är så underbart och naturligt söta kan du också använda vår Sukary Rotab-dadel eller direkt vårt ekologiska dadelsocker som sockeralternativ. Den magnifika Medjool-dadeln är nästan för god för att ätas på andra sätt. För full njutning, njut den ren eller lägg en valnötskärna eller marsipan i den gyllene mitten. Ett riktigt bra substitut för choklad!
Medjool-dadlar Medium delight – vad är skillnaden?
Jämfört med andra dadlar har Medjool-dadlarna den lägsta andelen löst skal (10 %). De har också en saftig konsistens och ett särskilt mjukt fruktkött. Du hittar förresten en översikt över alla våra sorter i vår dadelvärld och kan på så sätt hitta din perfekta DATE i ordets rätta bemärkelse.
Köp Medjool Datteln Medium delight hos KoRo
Våra Medjool-dadlar kommer från Israel. Där växer de med tålamod och mycket solljus till underbart söta frukter. Efter skörden torkas och förpackas frukterna på plats. Detta garanterar inte bara en längre hållbarhet, utan bevarar också den omisskännliga smaken. Medjool-dadlar kallas också för naturens karamell, eftersom de inte bara smakar underbart sött, utan också lite som karamell. Beställ 1 kg av den israeliska skönheten nu och njut av den kungliga njutningen av ekologiska Medjool-dadlar.
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1159 / 277 |
Fett | 0 g |
varav mättade fettsyror | 0 g |
Kolhydrater | 68 g |
varav socker | 66 g |
Fiber | 7 g |
Protein | 1 g |
Salt | 0 g |
Produktnummer: | MEDJO_012 |
---|---|
Bäst före-datum | 31.12.2025 |
Ursprung | Israel |
Ekologiskt ursprung | Nicht-EU-Landwirtschaft |
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654781182 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvaras svalt och torrt |
Ingredienser | 100% ekologiska Medjooldadlar |
Allergener | Innehåller inga allergener enligt EU-förordningen 1169/2011. |
Produktbeskrivning | Ekologiska Medjooldadlar Medium Delight, med kärna |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Medjool ekologiska dadlar Medium Delight med kärna, Medjool Plus 1 kg | Medjool dadlar Premium Large med kärna, Medjool Plus 1 kg | Medjool dadlar LARGE Delight 1 kg | |
Kommentarer | |||
Pris | 19,00 €* | 18,00 €* | 18,00 €* |
Artikelnummer | MEDJO_012 | MEDJO_001 | MEDJO_015 |
Energie (kcal) | 277 | 323 | 321 |
Ballaststoffe | 7 | 7 | 7 |
Zucker | 66 | 66 | 66 |
Sorten & Herkunft
Bonbonera
Die Bonbonera ist die frischeste Dattel auf dem Markt und zeichnet sich durch ihr süß-fruchtiges und saftiges Fruchtfleisch aus. Sie besitzt eine glatte, weiche und dünne Haut.
Insgesamt wurden 2017 rund 8,2 Mio. Tonnen Datteln geerntet. Dabei erwirtschafteten die zehn größten Produzenten 89 Prozent der weltweiten Erntemenge. Der Großteil davon wird direkt in den Ländern weiterverarbeitet. Beliebt ist neben den frischen und getrockneten Früchten, die Produktion von Dattelöl und -schnaps.
Herstellung
Der Großteil der Medjool-Datteln aus Isreal kommt aus dem sogenannten "Jordan-Valley". Der Jordan ist ein abgesenkter Fluss, der von Felswänden umgeben ist. Durch die Reflektionen erreicht das Tal Temperaturen weit über 40 Grad Celsius.
Damit die Medjool-Datteln schön groß werden, werden die Reben frühzeitig ausgedünnt. So stehen weniger Datteln einer Rebe in gegenseitiger Konkurrenz und die einzelnen Datteln haben mehr Nährstoffe, um sich voll auszubilden.
Erst wenn die Datteln von allen Seiten leicht durchsichtig sind, werden sie geerntet.
Bei unserer Reise zur Plantage von "Natura Dates" haben wir Jeannie kennengelernt. Sie setzt Eulen ein, um Schädling im Bio-Anbau zu bekämpfen und hält damit die Dattelbäume gesund.
So sehen die Medjool-Datteln direkt nach der Ernte aus.
Die Bonbonera ist die saftigste aller Medjool-Datteln. Sie wird direkte nach der Ernte schockgefroren und überspringt dadurch den Trocknungsprozess.
Bevor die Medjool-Datteln in die bekannten 1- oder 5kg-Kartons gepackt werden, werden sie getrocknet. Die Zuckerkonzentration erhöht sich, wodurch die Dattel haltbar und transportfähig wird.
Nach der Trocknung werden die Datteln sortiert. Man unterscheidet zwischen Jumbo, Large und Medium. Im Allgemeinen gilt: je größer, desto teurer! Geschmacklich nehmen sich die Größen aber nichts.
Das wichtigste Qualitätskriterium bei Medjool-Datteln ist die Loose-Skin-Rate. Sie gibt den prozentualen Anteil von abgeplatzter Dattelhaut wieder. Je weniger, desto teurer.
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
We are and remain fans of this delicacy
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Defective packing
Best dates far and wide!
Great to enjoy if a craving for a treat comes up ,healthy and fluffy
Very tasty dates
Super! Gladly again
Super product
The date couldn't be more perfect
Sooo lecker
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.