Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar
Produktinformation Ekologiskt vetemjöl typ 405 10 x 1 kg
"Först till kvarn, får först mala", vet du varifrån det här talesättet egentligen kommer? Nej?! Den tyska motsvarigheten till "först till kvarn" kommer ursprungligen från medeltiden. På den tiden tog bönderna sin skördade säd till närmaste kvarn för att få den malen till mjöl. Regeln var att den som först kom med sin säd till kvarnen också fick den malen först. De andra jordbrukarna fick ställa sig i kö och vänta på sin tur. Med andra ord: först till kvarn gäller först till kvarn!
Så bra att du inte behöver vänta på kvarnen, utan bara vänta på din KoRo-beställning för att snart kunna hålla i ditt bästa ekologiska vetemjöl. Som typ 405 är vårt vetemjöl särskilt fint och lätt. Det är det klassiska allroundmjölet för hushållsbruk som alla bakfantaster bör ha hemma. Det lämpar sig för att baka bröd, rullar, kakor och många andra läckra godsaker.
Mjöltyper och deras skillnader
405, 550, 812, 1050, 1600. Udda tal, ja kanske - men vad betyder det egentligen? Jo, vi ska berätta: När spannmålskärnor mals blir resultatet ett lätt, pulvrigt mjöl. Beroende på typen av mjöl är slutprodukten antingen fin eller grov. Du känner bäst igen de olika mjölsorterna genom deras färg och konsistens. Typer med lågt mjöl (t.ex. vår typ 405) är mer finmalda och därför mycket ljusa och fina, medan typer med högt mjöl som är grovt malda, t.ex. typ 1800, är ganska mörka och grova. En litet funfact som du kan ta med dig på ditt nästa finmiddag: Siffrorna för typen (t.ex. 405, 550 osv.) beskriver det genomsnittliga mineralinnehållet i milligram per 100 g torrsubstans. Generellt sett kan du komma ihåg: Ju grövre mjölet är, desto högre är mineralinnehållet.
Köp ekologiskt vetemjöl typ 405
Det är inte så lätt att hitta ett bra ekologiskt vetemjöl. På KoRo står vi för bästa kvalitet till rimliga priser och strävar ständigt efter att göra din vardag lite enklare. Därför kan du nu även beställa ditt mjöl från oss. Vårt ekologiska vetemjöl typ 405 levereras direkt hem till dig i en praktisk förpackning på 1 kg. Med det kommer du alltid att vara utrustad för dina matlagnings- och bakverk. Enligt devisen "Först till kvarn" kan du köpa vårt vetemjöl typ 405 nu! Nu kan du köpa den på tray!
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1443 / 340 |
Fett | 1 g |
varav mättade fettsyror | 0.2 g |
Kolhydrater | 71 g |
varav socker | 0 g |
Fiber | 4 g |
Protein | 9.8 g |
Salt | 0 g |
Produktnummer: | MEHL_020_T10 |
---|---|
Bäst före-datum | 08.09.2024 |
Ursprung | Tyskland |
Ursprung (tillverkning) | Tyskland |
Ekologiskt ursprung | EU-jordbruk |
Innehåll | 10 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260718294016 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvara kallt och torrt |
Ingredienser | 100 % VETE*. *från ekologiskt jordbruk |
Allergener | Kan innehålla spår av SOJA, SENAP och LUPINER. |
Produktbeskrivning | Ekologiskt vetemjöl typ 405 |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Ekologiskt vetemjöl typ 405 10 x 1 kg | Vetemjöl typ 550 10 x 1 kg | |
Kommentarer | ||
Pris | 15,00 €* | 10,50 €* |
Artikelnummer | MEHL_020_T10 | MEHL_018_T10 |
Innehåll | 10 kg | 10 kg |
Grundpris | 1,50 €* / 1 kg | 1,05 €* / 1 kg |
Herstellung
Mehl ist ein absolutes Must-have in der Küche. Da bietet es sich an immer ein paar Vorräte auf Lager zu haben - perfekt also für unsere Großpackungen und Trays! Hergestellt wird unser Weizenmehl in der Frießinger Mühle in Bad Wimpfen. Die Mühle deckt Ihren Bedarf an Weizen zu mehr als 90 % regional.
aber Qualitätskontrolle trotzdem selbstverständlich. Deshalb wird bei jeder Lieferung eine zufällige Stichprobe direkt aus dem LKW gezogen. Für diese Weizenkeime geht es jetzt zur ultimativen Prüfung ins Labor. Alles super? Dann können auch all die anderen Weizenkörnchen abgeladen werden. Sie werden anschließend schonmal grob gereinigt und in einer Silozelle zwischengelagert.
Du glaubst nur Du braucht morgens lange im Bad? Auch unser Weizen durchläuft erstmal eine ausgiebige Beauty-Routine! Zuerst werden Schmutz, Staub, Stroh und Unkrautsamen entfernt eh es dann an die Feinsäuberung der Oberfläche der Körner geht: Bürsten, Scheuern und gegebenenfalls sogar Peelen stehen auf dem Programm!
Endlich kann das Getreide gemahlen werden. Die Körner werden dazu zwischen zwei Stahlwalzen aufgebrochen und zerkleinert. Dabei entstehen unterschiedlich großen Teile, die dann durch unterschiedlich große Maschenweiten voneinander getrennt werden. So entstehen verschiedene Mahlprodukte: Schrot, Grieß, Dunst und Mehl.
Nach der Vermahlung werden die Produkte wieder in Silozellen eingelagert. Damit sich das Mehl schnellstmöglich in Deinen nächsten Kuchen verwandeln kann, wird es schließlich als Sackware verpackt und ins Lager transportiert, wo es für Deine Bestellung bereitsteht. Also warte nicht bis Deine nächste spontane Backaktion am Mehlvorrat scheitert und fülle jetzt die Regale auf!
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
Second time I ordered, and will continue to do so
Absolutely recommendable
With Koro, the smile is beautiful :)
Organic flour is always good.
simply good
WITHOUT SUGAR! Simply Top!
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.