Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Kombucha Starter Set

28,00 €*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Praktiskt startkit för hemgjord kombucha
  • Baserat på en utsökt blandning av grönt och svart te
  • Enkel hantering
  • Detaljerade instruktioner ingår
  • Te och socker som ingår i setet räcker till 5 förberedelser, resterande innehåll kan användas i all oändlighet.
Meddela mig när produkten är åter i lager.
Genom att skicka in detta formulär accepterar jag allmänna villkor så väl som integritetspolicy.

Produktinformation Kombucha Starter Set

Sugen på att göra din egen Kombucha?! Vi ger dig Kombucha A-Ö: från uttal till tillredning. Ditt startpaket innehåller en 2 L glasburkKombuchasvampen med beredningsvätska, 500 g råsocker, en te-blandning + te-sil, en temperaturmätare, en bomullsduk + gummiband och instruktioner. Med detta är du perfekt utrustad för din egen kombuchaproduktion - beställ nu och njut av den bästa färska kombuchan!

Kombucha - vad är det?

Låt oss börja med grunderna: Kombucha - som uttalas som "Kom-buh-tscha" - är en utsökt uppfriskande dryck som tillverkas genom att sött te (vanligtvis grönt eller svart te) jäses med hjälp av en kombuchakultur (mer om det senare). Kombucha är inte alls ett nymodigt fenomen, utan har förmodligen funnits i nästan 2 000 år! Dryckens ursprung har inte slutgiltigt klarlagts, men det ligger troligen i Japan eller Kina.

Kombuchasvampen: ett mirakel

Låt oss nu ta upp elefanten i rummet - eller snarare den så kallade SCOBY, som påminner om en ostbit eller en pannkaka. Även om det inte ser så tilltalande ut vid första anblick så finns det mycket i den här geléliknande delen! SCOBY står för Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast, en symbiotisk bakterie- och jästkultur. So far, so good, men vad betyder det egentligen? Den kallas också jästsvamp och är tillsammans med startvätskan grunden för vår läckra kombucha. Det är inte en svamp i ordets rätta bemärkelse, utan egentligen ett eget levande ekosystem. Bakterierna och jästen i SCOBY börjar jäsa i den sötade teblandningen, drivna av sockret. Vi ska bespara dig de exakta kemiska processerna här. Med varje ny jäsningsprocess växer en ny SCOBY på ytan av kärlet, så att du är utrustad med kombuchasvamp in i evigheten (processen påminner lite om surdegsbröd, eller hur?).

Gör din egen Kombucha 

Men nu vill du äntligen veta hur förberedelserna fungerar, eller hur?

1. Koka upp en kastrull med 300 ml vatten och tillsätt 15 g av teblandningen. Låt det dra i 15 minuter.

2. Häll nu te-blandningen genom te-silon i din 2 l jäsningsburk. Tillsätt 1 l kallt vatten och 100 g rörsocker och rör om tills sockret är helt upplöst.

3. Sätt sedan fast temperaturmätaren på burken. Låt vätskan svalna tills den är mellan 20 och 30 grader Celsius. Detta steg är mycket viktigt eftersom kombuchasvampen skulle dö om det var varmare.

4. Tillsätt nu SCOBY:n tillsammans med beredningsvätskan. Täck sedan burken med bomullsduken och fäst den med gummibandet. På så sätt kan din kombucha andas, men inga insekter kan komma in i burken.

5. Nu börjar jäsningen! Ställ burken på en varm, solskyddad plats i 7-9 dagar. Bli inte förvånad om det bildas ett lager på ytan, det är din nya Kombuchasvamp. 

6. Nästan klar! Smaka på din Kombucha då och då med en ren sked. Smakar det bra? Perfekt, då har du gjort det! Är det fortfarande för sött? Låt sedan din Kombucha jäsa vidare. 

7. Din Kombucha är nu verkligen klar! Innan du kan njuta av den ska du ta bort SCOBY:n med tvättade händer (se till att du inte har några tvålrester på fingrarna!) och förvara den tillsammans med 250-500 ml av din kombuchadryck: Detta är redan grunden för en ny omgång av kombucha-jäsning.* 

8. Den återstående kombuchan ska fyllas i mindre, tätt förslutbara flaskor och förvaras i kylskåpet för att stoppa jäsningsprocessen. Om de små jästbitarna i drycken stör dig kan du hälla kombuchan genom en sil i flaskorna. Skål!

*Skölj din jäsningsburk med varmt vatten, men utan rengöringsmedel, före varje ny jäsning. 

Kombucha-recept

Naturligtvis kan du helt enkelt njuta av din Kombucha ren - men om det är för tråkigt för dig har vi ett annat steg för dig. För en särskilt aromatisk smak kan du lägga till torkad frukt, ingefära och/eller valfria örter i din redan jästa och buteljerade Kombucha. Under den andra jäsningen avlägsnas syret från flaskan så att bakterierna inte kan fortsätta arbeta och din kombucha inte blir sur. Jästsvamparna i Kombuchasvampen kan dock fortsätta sitt arbete i rumstemperatur, eftersom de inte behöver syre och ser till att mer kolsyra produceras. Så om du föredrar din kombucha lite mer mousserande (och med en viss smak), låt den tätt stängda flaskan stå på en mörk, varm plats i cirka tre dagar innan du ställer den i kylskåpet. Men var försiktig: Använd högkvalitativa flaskor av tjockare glas för den sekundära jäsningen, fyll dem inte helt och hållet med vätska och kontrollera trycket regelbundet (genom att öppna dem kort varje dag) så att dina flaskor inte spricker! 

Köp Kombucha Starter Set

Puh, efter så mycket text kan du förmodligen inte vänta med att komma igång! Och med vårt startpaket får du allt du behöver för att producera din egna Kombucha hemma. Sockret och teet som ingår i setet räcker till cirka 5 förberedelser men extra måste köpas vid behov (båda finns naturligtvis tillgängliga i vår butik, vi rekommenderar vårt Darjeeling-te), resten kan du använda på obestämd tid - för att få den bästa, hemmagjorda Kombuchan hela dagen lång! Genom sekundär jäsning med torkad frukt och färska örter ger du Kombucha en egen personlig touch. Så beställ vårt Kombucha Starter Set, stäng av din laptop - och låt jäsningen börja!

Produktnummer: DIY_001
Bäst före-datum 08.07.2024
Innehåll 1 STYCK
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718297895
Datablad Instruktioner
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvaras i rumstemperatur och skyddas från ljus.
Ingredienser Rått rörsocker, grönt och svart te, Kombucha Scoby med beredningsvätska, glasburk, tefilter, bomullsduk, gummiband, temperaturmätningsremsa, instruktioner.
Allergener Kan innehålla GLUTEN, MJÖLK (LAKTOS), SOJA, NÖTTER, SESAM
Produktbeskrivning Kombucha Starter Set
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Frågor & svar Kombucha Starter Set
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Kombucha framställs genom jäsning av socker-te-blandningen. För detta används bakterier och jäst som finns i den så kallade SCOBY. Jästen omvandlar sockret till kolsyra och alkoholer, och bakterierna omvandlar i sin tur alkoholerna till ättiksyra och mjölksyra - därav den sura smaken!
Nej, eftersom sockret behövs för att jästen och bakterierna i kombuchasvampen ska kunna arbeta. Men oroa dig inte - det är inte mycket av det tillsatta sockret som återstår i slutändan, eftersom det metaboliseras för jäsningen. Vi rekommenderar vårt ekologiska rörsocker för en lyckad kombuchaproduktion och har därför packat in det i ditt startset.
Förvara alltid din jästa kombucha i en tättslutande flaska i kylskåpet. Detta stoppar jäsningsprocessen och kombuchan behåller sin söta och sura smak.
Vårt startpaket ger dig allt du behöver för en framgångsrik Kombucha-produktion direkt i ditt hem. Följande ingår: en 2 L glasburk, Kombucha-svamp eller SCOBY med beredningsvätska, ekologiskt rårörsocker, en te-blandning + te-sil, en temperaturmätare, en bomullsduk + gummiband och instruktioner. Sockret och teblandningen räcker till cirka 5 jäsningar, resten kan användas i all oändlighet. Naturligtvis kan du alltid köpa mer socker och te i vår butik. Lycka till med jäsningen!
Mögel på din kombuchasvamp är mycket osannolikt om du följer de bifogade instruktionerna exakt. För en så hygienisk jäsning som möjligt är det dessutom viktigt att skölja jäsningsburken noggrant med varmt vatten, men utan rengöringsmedel, före varje användning. Och återigen som en påminnelse: se till att du bara hanterar SCOBY med tvättade och väl torkade händer, så att varken bakterier eller tvålrester hamnar i din kombucha. Förresten är de bruna flisorna på din tesvamp inte mögel, utan rester av jäst som du enkelt kan skölja bort.
Med sekundär jäsning kan du lägga till lite mer smak och/eller kolsyra till din kombucha. För den förstnämnda metoden är det bara att tillsätta finhackade frukter och örter i flaskan som du har fyllt din kombucha i (dvs. inte i jäsningsburken!) - torkade frukter är också särskilt lämpliga. För att få kolsyra kan du lämna din kombucha i den förslutna flaskan i rumstemperatur i 1-2 dagar. På så sätt kan jästen i drycken fortsätta att arbeta och kolsyra utvecklas. Det är viktigt att du använder en tjock glasbehållare av hög kvalitet, att du inte fyller den helt och hållet med vätska och att du regelbundet öppnar flaskan kort, så att trycket kan komma ut och flaskan inte går sönder. Ställ sedan flaskan i kylskåp för att stoppa ytterligare jäsning.
Men säkert! Vi erbjuder dig den finaste Kombucha med ingefära och lime i ekologisk kvalitet. Det är också en bra inspiration för den andra jäsningen av din hemgjorda kombucha!
Oroa dig inte, det betyder bara att jäsningen av din kombucha förmodligen var lite för lång. Ta bort SCOBY:n tillsammans med 250-500 ml av din kombucha och spara den till nästa jäsningsomgång (som inte kommer att ta så lång tid eftersom din startvätska redan är ganska sur). Du kan använda den återstående kombuchan som en läcker salladsdressing - krydda den helt enkelt med olivolja, honung och kryddor!
Kombucha och andra fermenterade drycker är inte 100 % alkoholfria. På grund av den låga, men ändå innehållna, alkoholhalten på grund av jästens jäsning rekommenderar vi att du inte dricker kombucha under graviditet och amning.
Det är bäst att använda grönt te eller svart te. Vi har satt ihop en läcker blandning av båda teerna i vårt startpaket. Om du behöver mer kan du ta en titt på vårt te-sortiment.
Denna vätska behövs för att hålla Kombucha-svampen, eller SCOBY, vid liv. Den ingår i startpaketet för din första kombucha, efter det behåller du alltid 250-500 ml av din färdiga kombucha och förvarar din te-svamp i den vid rumstemperatur - födelsen av en ny omgång kombucha-jäsning, en evig cirkel! ;)
Kombucha är en utsökt uppfriskande dryck som tillverkas genom att sött te jäses med hjälp av en svamp som kallas kombucha. Svampen är ett eget ekosystem, som bland annat består av bakterier och jäst, och omsätter sockret på ett sådant sätt att en syrlig och fräsch dryck uppstår, som med rätta hypas mycket just nu.
Ja, kombucha är vegansk i sig själv. Som vegan ska du bara se till att torkade frukter inte är täckta med shellack när du tillsätter dem.
Självklart kan du det! Du hittar detaljerade instruktioner i vår produkttext och i ditt startpaket. Ha kul med att prova det!
Välkommen till SCOBY-hotellet! Det är bäst att förvara kombuchasvamparna på samma sätt som du gör kombucha. Lägg alla oanvända SCOBYS ovanpå varandra i en behållare tillsammans med vätskan från beredningen av en tidigare kombucha och sött te. Din inaktiva kombuchasvamp kan nu vila ett tag i rumstemperatur och förslutas med en bomullsduk och ett gummiband. Innan du använder en svamp från ditt SCOBY Hotel igen ska du tvätta den kort med kallt vatten (och rena fingrar!). Efter cirka 5 jäsningsprocesser kan du med gott samvete lämna gamla SCOBYs.
SCOBY står för "Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast" och är det engelska namnet på Kombucha-svampen eller te-svampen. Detta är en mikroorganism som bland annat består av bakterier och jäst.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Kombucha Starter Set

4.7/5

12 Omdömmen


9
2
1
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

21.04.2022

Perfect starter kit for kombucha.

Everything for starting kombucha. Perfect for me as I am a beginner. Highly recommended. Great instructions - not in Danish, but German and English are fine for me. Highly recommended.

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

12.03.2023

Great set if everything is included!

Have already made several kombucha runs with the set - has worked well every time. The instructions are foolproof and the Scoby does what it should do. Unfortunately, neither the tea nor the sugar was included in my set, on my contact with customer service I never heard anything. For this then the price is quite high.

KoRo GmbH

21.02.2024

Hey, thank you for your feedback. Unfortunately, your complaint has not arrived in our system. Please contact us again so that we can help you with this request. All the best from your KoRo Team :)


Anonym

15.03.2024

Great to try for starters

Great product to start making kombucha and good price too.
J

Jessica G.

27.02.2024

Super product, easy to handle

It's really great that you get a ready-made set. It worked really well!
J

Jennifer F.

20.02.2024

Super!

I never dared to try kombucha because I always thought it was complicated and I didn't know exactly what I had to do and what I needed. I've now made kombucha four times with the starter set and it's easy, quick and fun!
C

Christopher S.

07.11.2023

Great set for getting started...

... From then on, it was a sure-fire success.

Anonym

24.05.2023

Great set

Class set to make kombucha quite simple itself. The instructions are clear and you have everything you need.

Anonym

12.03.2023

Great set if everything is included!

Have already made several kombucha runs with the set - has worked well every time. The instructions are foolproof and the Scoby does what it should do. Unfortunately, neither the tea nor the sugar was included in my set, on my contact with customer service I never heard anything. For this then the price is quite high.

KoRo GmbH

21.02.2024

Hey, thank you for your feedback. Unfortunately, your complaint has not arrived in our system. Please contact us again so that we can help you with this request. All the best from your KoRo Team :)

Anonym

29.11.2022

Super product!

Worked great.

Anonym

14.05.2022

Perfect to start your homemade kombucha.

The quality of the products looks very good, the SCOBY comes well hydrated, the instructions are clear and understandable and you have in a single kit with very good value for money everything you need to start your kombucha.

Anonym

21.04.2022

Perfect starter kit for kombucha.

Everything for starting kombucha. Perfect for me as I am a beginner. Highly recommended. Great instructions - not in Danish, but German and English are fine for me. Highly recommended.

Anonym

15.04.2022

If you like Kombucha, buy this!

Made it myself and am very proud of my creation! You can make Kombucha with it several times.

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in