Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologisk Kombucha Scoby

7,75 €*

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • Kombucha-Pilz mit Starterflüssigkeit
  • Bio-Qualität
  • Mehrfach wiederverwendbar
  • Zum Selbermachen von Kombucha
  • Vegan

Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar

Produktinformation Ekologisk Kombucha Scoby

Vad är runt, beige-brunt och rimmar på Toby? Det stämmer, en SCOBY. Vad är det, undrar du? Scoby är oumbärlig för att tillverka den uppfriskande drycken par excellence: kombucha! Den fermenterade drycken smakar ljuvligt surt, är vegansk och ett bra alternativ till iste, lemonad och co. Vår Kombucha te svamp finns nu tillgänglig i ekologisk kvalitet till ett oslagbart pris - beställ Kombucha svamp nu!

Odla kombucha-svamp

Du kanske har hört talas om Scoby Hotel?! Nej? Okej, inga problem, det är enkelt förklarat: Scoby-te-svampen är en levande organism och fortsätter att växa i rätt miljö. Du får vår Kombucha Scoby tillsammans med en lämplig beredningsvätska bestående av vatten, socker, svart te, grönt te och Kombucha kulturer - så Scoby Hotel är redan öppet. Observera: Scoby får under inga omständigheter komma i kontakt med metall. Det är bäst att använda en glasburk och en träsked för beredningen. Hur du gör kombucha får du veta i nästa avsnitt. Så lägg snabbt kombuchasvampen i din kundvagn och läs vidare!

Gör din egna färska Kombucha

 För att göra läcker kombucha med din te-svamp behöver du först en stor, värmetålig behållare som du häller 600 ml kokande vatten i. Låt 12 g svart eller grönt te dra i den i cirka 15 minuter (vi rekommenderar vårt ekologiska gröna te Sencha). Lös sedan 100 g socker helt i vätskan och tillsätt 400 ml kallt vatten. Låt vätskan svalna helt och hållet och tillsätt sedan din Scoby ihop med startvätskan. Täck burken med en bomullsduk och låt den stå i rumstemperatur i 10-14 dagar. När du är nöjd med syrligheten i din kombucha häller du upp den på flaskor och ställer dem i kylskåpet. På så sätt blir en beige-brunaktig bit gegga (tyvärr, vi kan inte beskriva det på något annat sätt) till en otroligt läcker, kolsyrad dryck på fjorton dagar - ganska häftigt, eller hur!

Köp ekologisk kombucha-scoby 

I framtiden kommer ingenting att stå i vägen för din egen kombuchajäsning. Vår tesvamp kan återanvändas många gånger och fortsätter att växa. Allt du behöver är te, socker, en glasburk, en bomullsduk och ett gummiband (shh, allt ingår i vårt Kombucha Starter Set) och du kan börja direkt! Köp vår Kombucha-svamp online nu!

Produktnummer: SCOBY_001
Bäst före-datum 22.01.2026
Innehåll 1 STYCK
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260718299172
Datablad Instruktioner
Datablad Specikation
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Ingredienser Wasser, Zucker*, schwarzer Tee*, grüner Tee*, Kombucha Kulturen* *aus biologischer Landwirtschaft
Allergener Keine Allergene enthalten gemäß EU-Verordnung 1169/2011
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Frågor & svar Ekologisk Kombucha Scoby
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Det är bäst att förvara kombucha-scobyn oöppnad i sin originalförpackning tills du är redo att börja jäsa. På så sätt håller sig din te-svamp i rumstemperatur i ett år. När du har öppnat din scoby bör den antingen vara i jäsningskärlet under kombuchaproduktionen eller ligga och slumra i en sockerhaltig teblandning i "scobyhotellet": För att göra detta placerar du bara din Scoby i en burk, fyller den helt med färdigjäst Kombucha och "förseglar" burken med en bomullsduk och ett gummiband. Du kan också stänga burken tätt med ett lock, men se till att den förvaras i kylskåp.
I vilket fall som helst avråder vi från att äta te-svampen och föredrar istället vår snacks-sortiment snacks i stället. Du kan helt enkelt slänga te-svampen i det organiska avfallet när den har haft sin tid.
Ja, det borde du göra. Eftersom din scoby fortsätter att växa och till slut kan bli för stor för ditt jäsningskärl. för ditt jäsningskärl för ditt jäsningskärl.
Kombucha och andra fermenterade drycker är inte 100 % alkoholfria. På grund av den låga, men ändå innehållna alkoholhalten på grund av jästens jäsning rekommenderar vi att du inte dricker kombucha under graviditet och amning.
Med sekundär jäsning kan du lägga till lite mer smak och/eller kolsyra till din kombucha. För den första jäsningen lägger du helt enkelt finhackade frukter och örter av ditt val i flaskan som du har fyllt din kombucha i (dvs. inte i jäsningsburken!) - torkade frukter är också särskilt lämpliga. torkade frukter. För att få kolsyra kan du lämna din kombucha i den förslutna flaskan i rumstemperatur i 1-2 dagar. På så sätt kan jästen i drycken fortsätta att arbeta och kolsyra utvecklas. Det är viktigt att du använder en tjock glasbehållare av hög kvalitet, att du inte fyller den helt och hållet med vätska och att du regelbundet öppnar flaskan kort, så att trycket kan komma ut och flaskan inte går sönder. Ställ sedan flaskan i kylskåp för att stoppa ytterligare jäsning.
Vi rekommenderar att du låter vår Scoby verka i totalt 1 liter vätska. Du kan läsa hur jäsningen går till i produkttexten under "Gör din egen färska kombucha". Och eftersom din Kombucha-te-svamp växer stadigt uppåt under jäsningen i jäsningskärlet kan du separera den nya Scoby från den gamla delen när den är ungefär ett finger bred och omedelbart få en ny Kombucha-svamp för ännu mer Kombucha.
De bästa teerna att använda är grönt eller svart te: Ta en titt på vår sortiment av te vårt te-sortiment.
Nej, för att skapa din egen kombucha scoby måste du först köpa en scoby. Den växer sedan automatiskt vid rumstemperatur i din jäsningsburk och kan delas upp. Te-svampen får aldrig komma i kontakt med metall. Därför är det bäst att dela den med en ren träsked. Nu har du en ny scoby som du kan använda för en ny kombuchajäsning eller ge bort till dina nära och kära.

Det kan du ge dig på! Vi erbjuder dig den finaste Kombucha raffinerad med ingefära och lime i ekologisk kvalitet. Det är också en bra inspiration för den andra jäsningen av din hemgjorda kombucha!

Kombuchasvampen är en levande organism som huvudsakligen består av jäst och bakterier och som genom jäsning producerar fin Kombucha från en socker-te-blandning. Det engelska namnet Scoby är en akronym för "Symbiotic Culture of Bacteria and Yeasts".
Ja, Kombucha te-svampen är 100 % ekologisk.
Ja, kombucha är en vegansk uppfriskande dryck med en härligt syrlig ton.
Mögel på din kombuchasvamp är mycket osannolikt om du ser till att jäsa hygieniskt. Detta innebär till exempel att du sköljer din jäsningsburk noggrant med varmt vatten, men utan rengöringsmedel, före varje användning. Framför allt ska du se till att du bara hanterar scobien med tvättade och väl torkade händer så att varken bakterier eller tvålrester hamnar i din kombucha. Förresten är de bruna flisorna på din tesvamp inte mögel, utan rester av jäst som du enkelt kan skölja bort.
Du får en Kombucha-svamp i ekologisk kvalitet till ett oslagbart pris för din egen Kombucha-produktion.
Denna vätska behövs för att hålla kombuchasvampen vid liv. Den levereras med din första kombucha scoby, varefter du alltid behåller 250-500 ml av din färdiga kombucha och förvarar din te-svamp i den vid rumstemperatur - födelsen av en ny omgång kombucha-jäsning!

Oroa dig inte, det betyder bara att jäsningen av din kombucha förmodligen var lite för lång. Ta bort scobien tillsammans med 250-500 ml av din kombucha och spara denna vätska inklusive scobien för nästa jäsningsomgång (vilket inte kommer att ta så lång tid eftersom din startvätska redan är ganska sur). Du kan använda den återstående kombuchan som en läcker salladsdressing - smaksätt den bara med lite olivolja, honung och kryddor!

Kombucha är en utsökt uppfriskande dryck som tillverkas genom att sött te jäses med hjälp av en svamp som kallas kombucha. Svampen är ett eget ekosystem, som bland annat består av bakterier och jäst, och omsätter sockret på ett sådant sätt att en syrlig och fräsch dryck uppstår, som med rätta hypas mycket just nu.

Nej, eftersom sockret behövs för att jästen och bakterierna i kombuchasvampen ska kunna arbeta. Men oroa dig inte - det är inte mycket av det tillsatta sockret som återstår i slutändan, eftersom det metaboliseras för jäsningen. Vi rekommenderar vårt ekologiska rörsocker för en lyckad kombuchaproduktion.

Du kan använda din kombuchasvamp flera gånger utan att tveka. Se dock alltid till att tvätta händerna och låt inte scobyn komma i kontakt med metall. Om scobien blir mörk eller plötsligt luktar mycket obehagligt är det dags att slänga den i det organiska avfallet. Men eftersom din kombucha-tésvamp växer stadigt uppåt under jäsningen i jäsningskärlet kan du skilja den nya scoby från den gamla delen när den är ungefär ett fingerbredd och du har genast en ny kombuchasvamp.
Vi gillar inte att dela in mat i "hälsosam" och "ohälsosam". Kombucha är en utsökt uppfriskande dryck och ett bra alternativ till iste och lemonad.
Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Ekologisk Kombucha Scoby

4.3/5

15 Omdömmen


11
1
0
2
1

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

08.03.2024

A good product.

The product arrived on time, well packaged. I have already made a jar of kambucha. Everything worked out! Thanks!

1-3 stjärniga recensioner 🙃

S

Svenja S.

18.01.2024

Mold infestation

Because the supplier from whom I ordered my first kombucha mushroom years ago had sold out of Scoby, I quickly ordered one with my last bulk order of Koro. Unfortunately, the new kombucha batch formed mold in both fermentations - what a shame! So far I have been very satisfied with all Koro products. Unfortunately not this time... (And yes, it was definitely mold. I have made kombucha several times a week for years and can tell the difference between kombucha cultures and mold).

KoRo GmbH

24.03.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)


Anonym

08.03.2024

A good product.

The product arrived on time, well packaged. I have already made a jar of kambucha. Everything worked out! Thanks!

Anonym

14.02.2024

Good Scoby

Does what it should. Good for making kombucha.
M

Marie P.

07.02.2024

Schlechter Kundenservice

Wir haben uns das Kombucha Starterset gekauft und alles genau nach Anleitung ausgeführt. Leider hat sich nach einigen Tagen kein Pilz gebildet, sondern nur Schimmel. Die Gläser und das Zubehör war gespült und ausgekocht. An der Hygiene konnte es definitiv nicht liegen. Dem Kundenservice sollten wir ein Bild zukommen lassen. Danach kam leider nie wieder eine Antwort, leider auch nicht auf erneute Nachfrage. Sehr schade. Die Qualität der anderen Produkte aus dem Set ist hervorragend.

KoRo GmbH

22.03.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkt erhalten hast. Wende Dich in diesem Fall bitte erneut an unseren Kundenservice, denn leider können wir keine Nachricht von Dir finden. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

S

Sabine G.

27.01.2024

Prijs/kwaliteit 👍

Goede opvolgservice. Goed verpakt. Snelle verzending zoals gemeld.
S

Svenja S.

18.01.2024

Mold infestation

Because the supplier from whom I ordered my first kombucha mushroom years ago had sold out of Scoby, I quickly ordered one with my last bulk order of Koro. Unfortunately, the new kombucha batch formed mold in both fermentations - what a shame! So far I have been very satisfied with all Koro products. Unfortunately not this time... (And yes, it was definitely mold. I have made kombucha several times a week for years and can tell the difference between kombucha cultures and mold).

KoRo GmbH

24.03.2024

Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein mangelhaftes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)

Anonym

12.01.2024

Everything arrived well and quickly, I don't yet know whether it works

It went down well with me and has already been prepared. I can't wait to see how the finished kombucha tastes.
W

Waltraud H.

03.01.2024

Very good quality

The size of the mushroom is very good and I planted it immediately.
A

Ana G.

02.10.2023

All correct

Fast, well packaged, good looking. I miss instructions in Spanish.

Anonym

08.09.2023

Good, fast, uncomplicated

Good product, good packaging, fast uncomplicated delivery, immediately set, free me already on the finished drink

Anonym

13.02.2023

Scoby arrived dead

Unfortunately, the long delivery time and the improperly sealed envelope did not allow the scoby to reach its destination alive. After a week of inoculation, the scoby settled to the bottom dying.

KoRo GmbH

22.02.2024

Dear customer, Thank you for reviewing our product.Our customers' opinion is very valuable to us and we will take it into account.Sincerely Your KoRo Team

Andra har även kollat in