Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨

Ekologisk polenta 2 kg

8,25 €*

4,13 €* per 1 kg

Priser inkl. moms, plus Leverans

  • 100 % fin majsgryn för krämig polenta.
  • Majs från kontrollerad ekologisk odling
  • Vegansk och fiberrik
  • Förrådsstorlek
  • Med värdefulla groddar
Meddela mig när produkten är åter i lager.
Genom att skicka in detta formulär accepterar jag allmänna villkor så väl som integritetspolicy.

Denna produkt förväntas vara åter i lager den 04.04.2024

Produktinformation Ekologisk polenta 2 kg

En ljummen sommarnatt, ett glatt röstsus runt en röd-vit rutig duk och mitt i den sprudlande stämningen kommer den fram: nykokt, krämig polenta, vars förföriska doft dröjer sig kvar under den glödande stjärnhimlen.Polenta - enkel mat med stor potentialMedan vi på kontoret ägnar oss åt italienska sommarnätter med ångande polenta, var gröträtten, som oftast består av majsgröt, ursprungligen en "fattigmansmat" från Spanien till södra Ryssland. På den tiden orsakade den ensidiga polentadieten ofta vitaminbrist. Men när majsmjölet med hög fiberhalt är korrekt tillagat är det allt annat än näringsfattigt. För våra ekologiska polenta-majsgryn bearbetas majskärnan även med värdefulla groddar. I de flesta fall avlägsnas grodden och pressas i stället till högkvalitativ olja.Polenta - vad är det egentligen?Polenta är definitionsmässigt en fast gröt gjord av kokta majsgryn. Precis som majsmjöl består majsgryn av majskärnans endosperm, men till skillnad fr
Näringsvärde per 100 g
Energi (i kj/kcal) 1476 /  350
Fett 4 g
varav mättade fettsyror 1 g
Kolhydrater 65 g
varav socker 1 g
Fiber 9 g
Protein 9 g
Salt 0 g
Produktnummer: MAIS_007
Bäst före-datum 13.09.2024
Ursprung Österrike, Tjeckien, Slowakei, Ungarn
Ekologiskt ursprung EU-Landwirtschaft
Innehåll 2 kg
Tillverkare KoRo
EAN/GTIN 4260654786361
Datablad Specikation
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft
EU Bio
PL-EKO-07
Spår Förklaring av spårhänvisning
Frakt Leveranstid
Företag KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Förvaring Förvara kallt och torrt
Ingredienser 100 % majsgryn* *från kontrollerat ekologiskt jordbruk
Allergener Kan innehålla spår av GLUTEN, JORDNÖTTER, SOJA, NÖTTER och SESAM.
Produktbeskrivning Ekologisk majsgrynsgröt fin
Etikettanmärkning Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen.
Press & återförsäljare Ladda ner produktbild
Frågor & svar Ekologisk polenta 2 kg
Keine Suchergebnisse vorhanden.
Vår ekologiska polenta majsgröt har ett bäst före-datum på 9 månader. Hållbarheten beror på korrekt förvaring: Förvara helst polenta majsmjölet på ett svalt, torrt och lufttätt ställe.
Ja, majsgrynen från KoRo kommer från 100 % kontrollerad ekologisk odling. Utan tillsats av färgämnen, aromer och konserveringsmedel hamnar den i sin lufttäta förpackning.
Till skillnad från många andra producenter bearbetar vi majskärnan, inklusive dess värdefulla groddar, till vår ekologiska polenta-majsgrynsgröt. Vanligtvis avlägsnas grodden före bearbetningen och pressas i stället till högkvalitativ olja. Vår majs kommer också från 100 % kontrollerad ekologisk odling. Utan färgämnen, aromer eller konserveringsmedel hamnar de noggrant bearbetade majsgrynen i den lufttäta förpackningen och är redo för dig att göra utsökt polenta. Den ekologiska polenta-majsgrynen från KoRo övertygar med kvalitet och hög kvalitet som du kan smaka på. Den fina malningen ger en särskilt krämig polentasmak.
Majs är ett glutenfritt spannmål. Vår majsgröt består till 100 % av malda majs och därför endast av glutenfria ingredienser. I våra producenters kvarnar bearbetas dock även glutenhaltigt spannmål. Trots noggrann rengöring och förseglad förvaring kan kontaminering aldrig uteslutas till 100 % i en fabrik som tillverkar både glutenfria och glutenhaltiga produkter. Därför märker vi inte vår majsgrynsgröt som "glutenfri" utan påpekar frivilligt att vår produkt kan innehålla spår av gluten.
Det är mycket enkelt att tillreda polenta av majsgröt: Rör 1 del majsgröt i cirka 4 delar kokande vatten. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter under omrörning, beroende på önskad konsistens. Tillsätt mer vätska om det behövs. Ta bort grytan från värmen och låt den gyllene polentan sjuda i ytterligare 5 minuter. Polenta kan förädlas med salt, olja eller smör och örter som rosmarin, timjan eller muskotnöt. Polenta blir också lite kryddigare om du använder grönsaksbuljong i stället för vatten. Å andra sidan smakar det milt och krämigt om du förbereder polenta med mjölk eller en grönsaksdryck (återigen i förhållandet 1:4). En bra familjestorlek är 250 gram okokta majsgryn till cirka 1 liter vätska. Polenta är dock mycket mättande. Det räcker oftast med cirka 80 gram per person som huvudrätt och cirka 50 gram okokt majsmjöl som tillbehör.
Vårt ekologiska polenta majsmjöl förvaras bäst på ett svalt och torrt ställe. Våra snygga förvaringsburkar är idealiska för lufttät förvaring. Om majsmjölet redan har bearbetats till polenta bör du förvara resterna i kylskåpet och äta dem så snart som möjligt. Alternativt kan du frysa in färdig polenta. Frys in polentan i skivor och stek den gyllenbrun när du tinat upp den.

Herstellung

Mais: Weltweite Anbaugebiete
Mais: Weltweite Anbaugebiete

Maisgrieß wird aus dem Mehlkörper des Maiskorns hergestellt. Mais ist eine Pflanzenart innerhalb der Familie der Süßgräser und ein glutenfreies* Getreide. Als die einzige der gewöhnlichen Getreidearten stammt Mais aus Amerika, wird jedoch seit vielen Jahrhunderten auch in Europa angebaut und ist heutzutage die zweitwichtigste Kulturpflanze auf deutschen Feldern. Der Mais für den Maisgrieß von KoRo stammt aus kontrolliert biologischem Anbau.

Die Maispflanze
Die Maispflanze

Kulturmais ist eine sommergrüne, einjährige und krautige Pflanze. Der dünne, aber kräftige Stängel kann eine Wuchshöhe von bis zu drei Metern erreichen. An dieser sogenannten Sprossachse sind wechselständig Laubblätter angeordnet. Am oberen Ende der Sprossachse bildet die Maispflanze die Fahne mit männlichen Blüten. Dort werden die Pollen gebildet. Am unteren bis mittleren Bereich des Halmes befinden sich ein bis drei Spindeln mit weiblichen Blüten. Aus den weiblichen Blüten werden nach Fremdbefruchtung die Maiskolben. Jeder Kolben enthält mehrere hundert Samenkörner.

Vom kleinen Korn zum großen Getreide
Vom kleinen Korn zum großen Getreide

Die Aussaat der Maissamen erfolgt in Deutschland meist ab Mitte April. Aus einem kleinen Samen entwickelt sich binnen der Sommermonate eine stattliche Pflanze. Die Ansprüche der Maispflanze an den Boden sind dabei gering. Wichtiger sind die Erwärmung des Bodens im Frühjahr sowie die ausreichende Wasserversorgung. Mitte Juni beginnt die Zeit der Blüte. Meist entwickelt sich pro Pflanze nur ein Maiskolben.

Ernte und Dreschen
Ernte und Dreschen

Liegt das Hauptinteresse auf den Maiskörnern und nicht auf der Pflanze, wird der reife Mais von Ende September bis Ende November geerntet. Körnermais kann heute mit Hilfe von Mähdreschern geerntet werden. Ein spezielles Schneidewerk trennt dabei die Kolben von den Stängeln. Die Maiskolben werden direkt vom Mähdrescher gedroschen, dabei werden die Maiskörner aus dem trockenen Kolben herausgelöst.

Vom günstigen Hauptnahrungsmittel in die gehobene Küche
Vom günstigen Hauptnahrungsmittel in die gehobene Küche

Mais wurde von Christoph Kolumbus als eine der ersten Pflanzen von Amerika nach Europa gebracht. Aufgrund der hohen Ernteerträge verbreitete Mais sich dort rasch. So ist es wenig verwunderlich, dass Maisbrei im 17. Jahrhundert zu den Hauptnahrungsmitteln der Küche des alten Roms zählte und zum europaweit verbreiteten „Arme-Leute-Essen“ wurde. Die Beliebtheit ist geblieben, mittlerweile hat raffiniert gewürzte Palenta jedoch auch den Weg in so manche gehobene Küche gefunden.

Direkt vom Feld in die Fabrik
Direkt vom Feld in die Fabrik

Die bei der Körnermaisernte gewonnenen Körner sind sowohl für die Fütterung als auch für die menschliche Ernährung geeignet. Nach dem Dreschen müssen in einem ersten Schritt Spreu und Maiskörner getrennt werden. Abgefallenes Stroh und Staub wird dabei mit Hilfe von Wind weggepustet, die schweren Maiskörner fallen durch eine spezielle Vorrichtung und werden im Anschluss gründlich gereinigt.

Trocknen und Mahlen
Trocknen und Mahlen

Mais ist bereits im ursprünglichen Zustand essbar und müsste nicht weiterverarbeitet werden. Für unseren Maisgrieß wird der frische Mais schonend getrocknet, da der hohe Wasseranteil des Maiskornes zur Entwicklung von Schimmel oder Bakterien führen kann. Im Anschluss werden Mehlkörper und Keimling von der Schale separiert. Mehlkörper und Keimling werden zu Grieß vermahlen. Die Herstellung von Grieß ähnelt sehr der Mehlherstellung und unterscheidet sich lediglich in der Mühleneinstellung.

Auf die Palenta, fertig, los! Der fertige Maisgrieß kommt zu Dir!
Auf die Palenta, fertig, los! Der fertige Maisgrieß kommt zu Dir!

Wir bei KoRo haben uns kurze Handelswege, faire Beziehungen zu unseren Lieferanten und möglichst hohe Naturbelassenheit zum Ziel gesetzt. Ohne den Zusatz von Farb-, Geschmacks- und Konservierungsstoffen landet der feine Maisgrieß darum unmittelbar in seiner luftdichten Verkaufsverpackung und ist bereit, von Dir bestellt zu werden. Mit der preisgünstigen Vorteilspackung hast Du dabei immer alle notwendigen Zutaten für cremig-leckere Polenta zu Hause. * Bio Polenta Maisgrieß von KoRo kann Spuren von Gluten enthalten. Mehr Infos in den FAQs.

Prisutveckling

Så här har priset utvecklats över tid

All information är utan garanti!

Vad andra har sagt om Ekologisk polenta 2 kg

5/5

32 Omdömmen


31
1
0
0
0

Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande

Ladda endast upp bilder och videor med en maximal storlek på 4 MB / bit. Tillåtna format är: jpg, png, mp4, mov

4-5 stjärniga recensioner 🙂

Anonym

11.03.2021

Sofort ausprobiert und als lecker empfunden. Fehlt

Sofort ausprobiert und als lecker empfunden. Fehlt nur die Kochzeit

1-3 stjärniga recensioner 🙃

Anonym

09.06.2021

tastes good. my son loves it. It

tastes good. my son loves it. It is a good alternative to semolina porridge.

T

Tanja K.

12.11.2023

Very tasty

Very tasty as cornmeal porridge sweetened with dates or savory with fish or meat,
B

Brigitte W.

27.09.2023

Good quality with good price .

A very good polenta. Good price and package size. We eat very much polenta whether baked fried or in creamy consistens.

Anonym

20.12.2022

Perfect polenta

Great product,price is totally ok

Anonym

11.07.2022

J'adore

I've ordered lots of them and they always taste great. I use it in breads, soups, and as an accompaniment to vegetables. The kids love it.

Anonym

22.05.2022

Really good

Fantastic polenta! For those who love polenta feel a huge difference in quality between this "normal" one they sell here in Italy in the supermarket and this much superior one from koro. I love it and it also costs pocho

Anonym

27.04.2022

Very tasty

Good value for money, good dilution for polenta. Shipped and arrived quickly.

Anonym

28.02.2022

Very tasty.

Very tasty.

Anonym

27.02.2022

Super ground and of the highest quality.

Super ground and of the highest quality.

Anonym

19.01.2022

Well packed

Super packed by resealable system.
The polenta also tastes very good.
Price performance is right aufjedenfall.

Anonym

25.10.2021

Great quality, the consistency of cooked polenta

Great quality, the consistency of the cooked polenta is creamy and just perfect and it tastes great!

Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑

Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.

Andra har även kollat in