Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar
Produktinformation Ekologiska mungbönor 2 kg
Mungbönan kommer ursprungligen från Indien och räknas som en av de äldsta odlade växterna. Idag finns det över 200 olika typer av mungbönor. Deras groddar liknar böngroddar och är därför lite förvirrade - ibland även felaktigt. Sojabönor och mungbönor är fundamentalt olika och plantorna från mungbönor har ingenting med soja att göra.
Grodda mungbönorna
Det faktum att bönorna är bra på att gro är verkligen inte fake news. Mungbönorna ska blötläggas i vatten i cirka 12 timmar över natten. Eftersom bönorna drar mycket vatten bör du använda minst 5 till 7 gånger mängden vatten. Därefter måste groddarna vattnas två till tre gånger om dagen - se till att du förvarar burken i rumstemperatur. Munggroddar är mycket produktiva: en kopp frön ger cirka 7 koppar groddar. Du kan skörda munggoddarna efter den tredje dagen - efter det blir de små groddarna bleklila och får en mycket syrlig smak.
Använd mungbönor och munggroddarna
Innan du äter den ska du definitivt tillaga mungbönorna - och helst lägga dem i blöt kvällen innan. Om det behövs kan det också göras tidigt på morgonen - det viktigaste är att det blir minst 4 timmar. Låter det som mycket jobb? Men det är det inte! Efter det blir det easy peasy: Du sätter på en kastrull med vatten, kastar i bönorna kärleksfullt och väntar cirka 30 minuter. Sen är dina mungbönor klara att äta och redo för dina favoriträtter. För att vara cool ett ögonblick så kan du gå gå back to the roots: indiskt kök. En dal gjord av gröna mungbönor är en riktigt eyecatcher! Vi har till och med ett recept redo för dig-byt bara ut linserna mot mungbönor och din rödbönsdal är klar. Men de kokta mungbönorna är också en riktig smakupplevelse i sallader. De passar perfekt till det asiatiska köket - inte bara som dekoration, utan de är också oslagbara i din wokpanna. Köp våra ekologiska mungbönor nu, gro dem, ät dem - det är dags att odla hemma!
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1142 / 273 |
Fett | 1.2 g |
varav mättade fettsyror | 0.3 g |
Kolhydrater | 41 g |
varav socker | 2.9 g |
Fiber | 15 g |
Protein | 23 g |
Salt | 0.3 g |
Produktnummer: | HUELSEN_005 |
---|---|
Bäst före-datum | 30.06.2024 |
Ursprung | Kina |
Ekologiskt ursprung | Icke-EU-jordbruk |
Innehåll | 2 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260335832790 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvara kallt och torrt |
Ingredienser | 100% mungbönor * * från ekologiskt jordbruk |
Allergener | Kann innehålla spår av JORDNÖTTER, NÖTTER och SESAM |
Produktbeskrivning | Ekologiska mungbönor |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Herstellung
Schon mal an einer Mungbohne gerochen? Wir vor unserem Tasting auch noch nicht. Aber wer es in unseren Shop schaffen will, muss allen unserer Sinnen standhalten.
Mungbohnen werden von Menschen schon seit Jahrtausenden weltweit angebaut. Die Bohnen kennen wir als gekochtes Gemüse oder als Glasnudeln, wenn sie vorher zu Mehl gemahlen werden. Aber auch die vermeintlichen "Sojasprossen" aus dem Supermarkt sind in Wahrheit nur gekeimte Mungbohnen.
Mit Freude haben wir festgestellt, dass unsere Mungobohnen auch keimfähig sind. Mit ein bisschen Wasser und etwas Geduld, kannst Du aus unseren Bohnen leckere Sprossen ziehen.
Da waren wir erst mal ganz aus dem Häuschen und haben zur Feier des Tages ein leckeres Wok-Gemüse für die Kollegen im Office gekocht. Die nächste Lieferung Mungbohnen ist wieder für Dich reserviert, Hand drauf.
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.