Kunskap
I vår food-kunskaps sektion vill vi föra vidare vårt savoir-faire till vår shops produkter. Så att du nästa gång som du lagar mat med dina vänner kan föra vidare din expertis.
Tema 20 Tags
Lär känna: schwarzer Tahin
Ja, du läste rätt: svart tahini. De smarta KoRo-cheferna har nämligen upptäckt att det finns svarta och vita sesamfrön. Och eftersom vi inte lämnar någon sten ovänd tyckte vi att vi absolut var tvungna att prova tahini gjord på svarta sesamfrön. Resultatet: din nya favoritsesam.
Krympflation - när företag spelar spratt med förpackningsstorlekar
Inflationen följer med oss till snabbköpet: det känns inte bara som om allt är dubbelt så dyrt och kundkorgen bara är hälften så full. Det som vissa företag då gör kallas för krympflation. Innehållet krymper medan förpackningen förblir i samma storlek.
Glutamatångest eller "den kinesiska restaurangens syndrom"
"Kinesisk restaurang syndrom" - är det tänkt att vara en medicinsk term? För det första: Nej, det är det inte! Men hur kom det sig att en anhopning av olika symptom fick detta namn? Här är en liten historia om glutamat.
Allt som glimmar är inte papper
Vi ska vara ärliga: miljövänliga förpackningar är en utmaning. I följande artikel förklarar vi hur vi på KoRo fattade beslutet mellan pappers- och plastförpackningar.
Lösningen på alla gåtor
Vår VD Piran vet svaret på många saker. Han behövde dock extern hjälp med de pussel som han själv skapade för våra fraktlådor. Du hittar lösningarna här.
Från Burkina Faso med kärlek - våra Bio Mangostreifen
Brooks Mango från Burkina Faso är kanske den bästa torkade mangofrukten i världen. Här kan du läsa om hur vi väljer ut våra produkter, vad som gör Brooks mango så speciell och var den kommer ifrån.
Vad händer med utgångna livsmedel på KoRo?
Undrar du vad som händer med dina älskade nötchampinjoner och torkade frukter om de inte säljs ut så snabbt och bäst-före-datumet närmar sig? Vi förklarar här hur vi hanterar bäst-före-datumet och på så sätt aktivt bekämpar matsvinnet.
Olika typer av vinäger
Du hittar en jämförelse av äppel-, konjak-, ört- och balsamvinäger i den här artikeln!
Goda skäl att dricka morotsjuice
Läs här hur du enkelt kan täcka ditt behov av A-vitamin med en växtbaserad kost!
Ingefära under den kalla årstiden
Har du någonsin ätit rå ingefära? Särskilt under den nuvarande förkylningssäsongen kan ditt immunförsvar gynnas och stärkas.
Matcha vs. Kaffee
Välj din kämpe: koffeinjunkie som inte reagerar innan första koppen kaffe eller avslappnad tedrickare:in. Oavsett vad du väljer har båda dryckerna sina för- och nackdelar. Och naturligtvis: koffein.
Hur viktigt är det med frukost på morgonen?
På morgonen som en kejsare, vid lunchtid som en kung och på kvällen som en tiggare. Frukost har rykte om sig att vara dagens viktigaste måltid. Men är det verkligen så?
Açai bowls: den trendiga energifrukosten
Açai bowls är bokstavligen på allas läppar. Varje instagrammare firar denna frukost på sitt konto. I den här artikeln berättar vi om bäret som hyllas som en superfood.
Quinoa - återkomsten av Inkas sädesslag
Quinoa har varit känd som kulturväxt i 6000 år, men det är först under de senaste åren som den verkligen har kommit till Centraleuropa. Gåsfotsplantan, som härstammar från Sydamerika, upplever en verklig boom - och det med rätta.