Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar
Produktinformation Jordmandlar, hyvlade 1 kg
Hasselnötter, valnötter, macadamianötter - du känner säkert redan till alla dessa typer av nötter. Men har du någonsin hört talas om tigernötter? Nej? Då ska du vara uppmärksam, för dessa ärtstora, bruna knölar har mycket att erbjuda! I Afrika, där jordmandeln har sitt ursprung, har den använts i århundraden som ett populärt livsmedel och botemedel. Även i Egypten och Mellanöstern har man länge sagt att de har en läkande effekt. Under tiden har "nötterna" också kommit till Europa och är kända här under olika namn, både tigernöt och jordmandel är vanliga, även om den senare förekommer mest.
En rotknöl för nötallergiker?!
Du undrar säkert varför vi sätter "nötter" inom citationstecken? I likhet med mandel, cashewnötter och paranötter är jordmandeln egentligen inte alls en nöt, eftersom den inte faller från trädet i sitt skal. I själva verket är jordmandelplantan ett surt gräs som ser ut som vanligt gräs och på vars rötter det bildas ärtstora, bruna knölar - jordmandlarna. Detta ger dem en avgörande fördel, särskilt för dem av oss som lider av allergier: även om du har en nötallergi kan du äta våra jordmandlar utan att tveka och använda dem i matlagning och bakning. Dessa rotknölarna har för övrigt fått sitt namn delvis på grund av hur de växer. "Jordmandel" för att de växer under marken och "mandel" för att de smakar lite som mandel.
Använd rivna jordmandlar
Jordmandel är knappast ätbar rå, eftersom den är mycket hård och svår att tugga. Det är därför de vanligtvis bearbetas. I Spanien är den traditionellt huvudingrediensen i nationaldrycken Horchata de Chufa - en uppfriskande, vegetabilisk jordmandelsdryck. Vi erbjuder tigernötter i torkad och flingad form. Tack vare sin lätta, naturliga sötma är de perfekta som ingrediens i en jordmandelgranola med kanel, som nötalternativ i hemlagad müsli eller för att baka en mandel- och körsbärssmulpaj. Men du kan inte bara använda dem som nöt- och spannmålsersättning i bakverk och desserter. De smakar också utsökt som ett alternativ till jordnötter i korianderpesto, som topping på en grönsaksskål eller som krispigt bröd för veganska kycklingnuggets.
Köp finhyvlade ''chufas''
Alternativet till hasselnötter, valnötter mm. har övertygat dig och du vill inte längre missa denna extraordinära bak- och matlagningsingrediens i ditt kök? Beställ då de rivna jordmandlarna i en praktiskt storpack med 1 kg online. Mera jordmandlar till dig!
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1929 / 461 |
Fett | 24 g |
varav mättade fettsyror | 5.1 g |
Kolhydrater | 52 g |
varav socker | 18 g |
Fiber | 12 g |
Protein | 4.2 g |
Salt | 0.05 g |
Produktnummer: | ERDMAND_002 |
---|---|
Bäst före-datum | 15.04.2025 |
Ursprung | Niger |
Ursprung (tillverkning) | Spanien |
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260335837443 |
Datablad | Specikation |
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvaras svalt, torrt och skyddat från ljus |
Ingredienser | 100% jordmandlar |
Allergener | Innehåller inga allergener enligt EU-förordningen 1169/2011. |
Produktbeskrivning | Rivna jordmandlar |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Herstellung
Erdmandeln werden auch “Tigernüsse” oder “Chufas” genannt. Bereits im alten Ägypten wurden sie als Nahrungspflanze kultiviert. Sie gehören zur Gattung der Zypergräser, haben also entgegen ihres Namens nichts mit Mandeln oder Erdnüssen zu tun. Heute werden die Knollen sowohl im Mittelmeerraum, als auch in Ostindien und Brasilien angebaut. Ursprünglich kommen sie aber vermutlich aus Afrika. Hier sind auch unsere Erdmandeln beheimatet. In Niger ist fleißiges Wachsen angesagt!
Erdmandeln wachsen am liebsten in sandigem Boden. Zwischen April und Mai wird die Pflanze eingesetzt, bis September darf sie dann groß werden. Danach ist Trocknungszeit! Bis November oder Dezember trocknen die Erdmandeln unter der Erde auf den Feldern, bevor sie bis März des folgenden Jahres mit einer Erntemaschine geerntet werden.
Bis die Erdmandel so aussieht, wie auf diesem Bild, dauert es eine ganze Weile: Nach der Ernte wird das oberirdische Blattwerk maschinell entfernt. Danach wird die Erde abgesiebt und die übrig gebliebenen Knollen werden gewaschen. Jetzt wird wieder getrocknet, diesmal aber in einer großen Halle und für drei Monate. Die Erdmandeln werden regelmäßig gewendet, damit sie schön gleichmäßig trocknen. Nach dieser Beauty-Prozedur sind sie nun endlich verzehrfertig!
Der letzte Schritt geht dafür umso schneller: Die Erdmandeln werden in unserem Werk in Spanien gehobelt bzw. gemahlen und sofort in unsere großen 1 kg-Vorteilspackungen abgefüllt. Jetzt sind sie bereit für Deine Koch- und Backaktionen!"
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
Keeps you full forever and tastes delicious nutty
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Quality is great, but taste very sweet
Perfect for cakes and muesli :)
Highly recommended .
Gladly again
They sweeten my breakfasts
Very good alternative
So good
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.