Ingredienser
- mogna bananer: 3 bitar
- Linfrö: 1 msk
- Vatten: 3 msk
- Havreflingor / havremjöl: 250 g
- Cashewnötter: 150 g
- Bakpulver: 3 msk
- Salt: 1 nypa
- Kanel: 1 nypa
- Växtmjölk: 150 ml
- Lönnsirap: 75 ml
- Kokosolja: 1 msk
- Nötter: 1 handfull
- Banan: 1 bit
Tillagning
Steg 1
Förvärm ugnen till 180° grader. Blanda linfröna med vattnet och ställ åt sidan.
Steg 2
Mal havregryn och cashewnötter i en mixer. Blanda alla torra ingredienser tillsammans.
Steg 3
Tillsätt nu bananerna och alla flytande ingredienser i mixern och kör till puré.
Steg 4
Blanda sedan båda blandningarna till en jämn smet och vänd ner linfröägget.
Steg 5
Häll smeten i en smord brödform, lägg några nötter och en banan ovanpå och grädda i ca 45 minuter.
Steg 6
Detta nyttiga, sockerfria bananbröd passar också perfekt till frukost med lite nötsmör, sylt eller bara som det är.