
Ingredienser
- Havremjöl: 150 g
- Bakpulver: 1 tsk
- Salt: 0,25 tsk
- Kokosblommigt socker: 40 g
- Linfröägg: 1 msk
- Jordnötssmör: 50 g
- Fruktkött frånäpple: 70 g
- Choklad: 70 g
Förberedelse
Steg 1
Förvärm ugnen till 180°C över-/undervärme. Blanda linfröna med vattnet och låt dem dra i 10-15 minuter medan du blandar resten av ingredienserna.
Steg 2
Lägg alla torra ingredienser (havremjöl, bakpulver, kokosblomsocker, salt) i en skål - blanda de våta ingredienserna (jordnötssmör, äppelmos) och tillsätt dem till de torra ingredienserna.
Steg 3
Om degen är för torr, tillsätt lite mer vegetabilisk mjölk. Tillsätt också den hackade chokladen.
Steg 4
Forma degen till bollar, platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till kakor.
Steg 5
Grädda kakorna i ugnen i 10-15 minuter.