🗓 2020-10-09 👤 Melli 🕒 15 Minuter 👌 Enkel

Gröt-till-gå-brot

Gröt med en skillnad - bakad havregrynsfrukost som bröd med äpplen, dadlar och valnötter. Och den är dessutom glutenfri.

Gröt-till-gå-brot

Ingredienser

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 180 grader C.

Steg 2

Mal havreflingorna och chiafröna i en höghastighetsmixer till ett fint mjöl.

Steg 3

Blanda havregrynsmjölet och chiafrösmjölet tillsammans med tigrnötsmjölet, om du använder det, och kryddorna.

Steg 4

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i grova bitar. Ta bort fröna från dadlarna och hacka även de i fina bitar.

Steg 5

Hacka valnötterna grovt.

Steg 6

Blanda mjöl- och kryddblandningen med olja, vegetabilisk mjölk och de hackade äpplena, dadlarna och valnötterna i en skål till en homogen massa.

Steg 7

Eventuellt kan du också tillsätta 1 tsk bakpulver och 1 msk äppelcidervinäger på slutet och blanda väl för att göra brödet lite fluffigare.

Steg 8

Häll sedan degen i en ugnssäker bröd- eller kakform och grädda i ugnen på 180 grader i ca 45 minuter.

Matchande produkter