
Ingredienser
- Äpple (urkärnat, grovt krossat): 450 g
- Havremjöl: 300 g
- Chiafrömjöl/flenfröskalmjöl: 1,5 msk.
- Dadlar (urkärnade, grovt hackade): 11 stycken
- Grovhackadevalnötter: 1 handfull.
- Kokosolja / ghee: 2,5 msk.
- Mald kardemumma: 0,25 tsk.
- Kanel: 0,5 tsk
- Ingefära: 1 bit
- Salt: 1 nypa
- Havremjölk: 250 ml
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 180 grader C.
Steg 2
Mal havreflingorna och chiafröna i en höghastighetsmixer till ett fint mjöl.
Steg 3
Blanda havregrynsmjölet och chiafrösmjölet tillsammans med tigrnötsmjölet, om du använder det, och kryddorna.
Steg 4
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i grova bitar. Ta bort fröna från dadlarna och hacka även de i fina bitar.
Steg 5
Hacka valnötterna grovt.
Steg 6
Blanda mjöl- och kryddblandningen med olja, vegetabilisk mjölk och de hackade äpplena, dadlarna och valnötterna i en skål till en homogen massa.
Steg 7
Eventuellt kan du också tillsätta 1 tsk bakpulver och 1 msk äppelcidervinäger på slutet och blanda väl för att göra brödet lite fluffigare.
Steg 8
Häll sedan degen i en ugnssäker bröd- eller kakform och grädda i ugnen på 180 grader i ca 45 minuter.