🗓 2018-03-29 👤 Juliane Vogel 🕒 60 Minuter 👍 Medel

Havregrynsgröt med hemlagad sojamjölk

Havregrynsgröt med hemlagad sojamjölk, en receptidé som kanske tar lite mer tid, men som definitivt lönar sig!

Havregrynsgröt med hemlagad sojamjölk

Sojamilch

Havregrynsgröt är alltid gott och super mångsidigt, vilket är anledningen till att det aldrig blir tråkigt! Med hemlagad sojamjölk blir den ännu krämigare. Oroa dig inte, det är allt annat än komplicerat och tidskrävande att tillverka din egen mjölk. Allt du behöver är bönor, vatten, sötningsmedel och en kraftfull mixer. Prova gärna det här receptet, du kommer att märka en skillnad i smaken! Ha kul med att göra den.

Ingredienser (för 1 portion):

För sojamjölken:

För havregrynen:

Toppings:

Förberedelse

Blötlägg först sojabönorna i mycket vatten i minst 12 timmar. Skölj dem sedan väl och koka dem i minst 45 minuter (ju längre sojabönorna har legat i blöt, desto kortare koktid). Mixa dem ordentligt med vatten och dadlar i en mixer på högsta hastighet. Därefter kan du filtrera mjölken genom en påse för nötmjölk eller en linneduk vid behov. Förbered sedan havregrynen genom att koka sojamjölken. Tillsätt sedan havregryn, salt och kanel och sänk värmen. Låt havregrynen sjuda tills de får en krämig konsistens. Häll slutligen upp havregrynen i en skål och garnera med toppingen. Njut av din måltid!

Vi vill tacka Michelle för att hon delade med sig av detta enkla och goda recept! Hon har också ett Instagramkonto och en blogg där hon regelbundet delar med sig av fantastiska recept och bilder. Så se till att kolla in henne där.

Instagram: michelliiiiiiii

Blogg: all-about-michelle.com

Ähnliche Artikel