
Du behöver inte nödvändigtvis ha komjölk för varje läcker mjölkdryck. För personer med allergier, laktosintolerans eller vegansk kost är nötmjölk det perfekta alternativet. Särskilt som varm dryck är den en speciell upplevelse. Här visar vi hur du snabbt kan tillverka krämig, söt nötmjölk från hasselnötter med bara några få ingredienser. Ha kul med att göra den!
Ingredienser för nötmjölken:
- 25 g hasselnötskärnor
- 2 datum
- 150 ml vatten
- 1 nypa kanel
Förberedelse:
- Finhacka hasselnötskärnorna och hacka dadlarna.
- Värm hasselnötterna tillsammans med dadlarna och vattnet i en kastrull.
- Låt dra i 10 minuter på den avstängda kokplattan.
- Mixa blandningen i en mixer tills inga hasselnötter längre syns.
- Filtrera mjölken genom en nötmjölkspåse eller alternativt genom en linneduk.
- Tillsätt en nypa kanel och häll upp i en hög glasburk och njut.