🗓 2021-08-11 👤 Svenja 🕒 30 Minuter 👍 Medel

Bolo mal anders

Att alltid göra samma sak är tråkigt

Bolo mal anders

Ingredienser

  • Valnötter: 100 g
  • Svamp: 7 stycken
  • Speltmjöl: 25 g
  • Pasta: 500 g
  • Selleristjälkar: 3 stycken
  • Lök: 1 bit
  • Vitlöksklyftor: 2 stycken
  • Tomatsås med örter: 350 ml
  • Tomatpuré: 1 msk
  • Olivolja: 1 msk
  • Pizzakrydda: 1 tsk
  • Vatten: 100 ml
  • Vegansk parmesan: 1 tsk
  • Färsk persilja:
  • Färsk basilika:
  • Salt :
  • Peppar:

Förberedelse

Steg 1

Tvätta svampen, skär den i kvartar och lägg den i en blitzhackare. Hacka allt mycket kort.

Steg 2

Tillsätt valnötter, dinkelmjöl, salt och peppar och hacka igen.

Steg 3

Koka upp vattnet och tillsätt salt. Hacka under tiden selleri, lök och vitlök.

Steg 4

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, tillsätt selleri, lök och vitlök och fräs kort.

Steg 5

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt 1 tsk olja till vattnet.

Steg 6

Tillsätt valnöts- och svampblandningen i stekpannan och fräs kort. Tillsätt tomatpuré, tomatsås och vatten. Låt sjuda i 7-10 minuter under omrörning. Tillsätt sedan hackad persilja och basilika. Smaka av med kryddor.

Steg 7

Strö över den färdiga pastan med vegansk parmesan och basilika.

Matchande produkter