
Ingredienser
- Valnötter: 100 g
- Svamp: 7 stycken
- Speltmjöl: 25 g
- Pasta: 500 g
- Selleristjälkar: 3 stycken
- Lök: 1 bit
- Vitlöksklyftor: 2 stycken
- Tomatsås med örter: 350 ml
- Tomatpuré: 1 msk
- Olivolja: 1 msk
- Pizzakrydda: 1 tsk
- Vatten: 100 ml
- Vegansk parmesan: 1 tsk
- Färsk persilja:
- Färsk basilika:
- Salt :
- Peppar:
Förberedelse
Steg 1
Tvätta svampen, skär den i kvartar och lägg den i en blitzhackare. Hacka allt mycket kort.
Steg 2
Tillsätt valnötter, dinkelmjöl, salt och peppar och hacka igen.
Steg 3
Koka upp vattnet och tillsätt salt. Hacka under tiden selleri, lök och vitlök.
Steg 4
Hetta upp olivoljan i en stor kastrull, tillsätt selleri, lök och vitlök och fräs kort.
Steg 5
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt 1 tsk olja till vattnet.
Steg 6
Tillsätt valnöts- och svampblandningen i stekpannan och fräs kort. Tillsätt tomatpuré, tomatsås och vatten. Låt sjuda i 7-10 minuter under omrörning. Tillsätt sedan hackad persilja och basilika. Smaka av med kryddor.
Steg 7
Strö över den färdiga pastan med vegansk parmesan och basilika.