Varan finns i lager, leveranstid 5-6 dagar
Produktinformation Ekologiskt kikärtsmjöl 1 kg
Är du redo att krydda ditt kök med något speciellt? Håll i dig då, för vi presenterar vår senaste skapelse: ekologiskt kikärtsmjöl. Oavsett om det är vanliga kikärter, rostade kikärter eller kikärtsfusilli - om du tar en titt på vårt sortiment blir det snabbt tydligt att vi är stora fans av kikärter. Det är just därför vi inte kan klara oss utan kikärtsmjöl. Mjölet övertygar med kikärtens typiska, nötsöta smak och ger både salta rätter som falafel och söta rätter som pannkakor och puréer en behagligt orientalisk ton. Eftersom du kan köpa 1 kg av mjölet direkt från oss är dina framtida bak- och matlagningsäventyr räddade!
Den kikande baljväxten
Kikärtan har inget gemensamt med den gröna ärtan. Båda tillhör dock familjen baljväxter. Som ett billigt och näringsrikt baslivsmedel spelar kikärtan en viktig roll i länder som Indien, Nordafrika, Mellanöstern och alla arabiska regioner. Kikärtan är särskilt välkänd och populär där i kombination med rätter som hummus, falafel och olika curryrätter. Det är dock viktigt att notera att vårt mjöl inte bör ätas rått, eftersom kikärterna inte värmebehandlas i förväg. I rått tillstånd innehåller kikärter proteinet phasin, som är giftigt för människokroppen. När det värms upp försvinner det dock helt och hållet, vilket gör mjölet till ett bra alternativ till vetemjöl.
Proteinrikt kikärtsmjöl
Det fina kikärtsmjölet är mångsidigt. Det är utmärkt till att göra falafel, hummus, pizzadeg eller en läcker pannkaka. Kikärtsmjölet är också utmärkt för att förtjocka olika såser. Det utsökta gulaktiga pulvret är inte bara smakmässigt en absolut höjdpunkt, eftersom mjölet består av 100 % kikärter innehåller det också alla goda näringsämnen från baljväxten. Med 14 g fibrer per 100 g är mjölet rikt på fibrer, och hela 22 g protein gör det till en riktig proteinbomb. Nog sagt - näringsvärdena talar för sig själva! Nu är det dags för dig att övertyga dig själv om mjölets unika smak.
Vad är speciellt med vårt kikärtsmjöl?
Vårt kikärtsmjöl tillverkas av 100 % ekologiskt odlade kikärter. Den innehåller inga andra tillsatser och ger dig därför kikärtens utsökta smak i form av ett fint pulver. Kikärtsmjöl är ett alternativ till konventionella mjölsorter som vetemjöl, mandelmjöl och kokosnötmjöl och är ett verkligt berikande inslag i varje kök. Självklart är mjölet också rent vegetabiliskt och dessutom fritt från gluten. Detta gör kikärtsmjöl till ett perfekt alternativ om du gillar att baka men av olika skäl vill undvika gluten i din kost. Men skynda dig - köp kikärtsmjöl nu så kan du snart skapa många läckra godsaker.
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi (i kj/kcal) | 1578 / 374 |
Fett | 4.7 g |
varav mättade fettsyror | 0.6 g |
Kolhydrater | 54 g |
varav socker | 3.7 g |
Fiber | 14 g |
Protein | 22 g |
Salt | 0 g |
Produktnummer: | HUELSEN_025 |
---|---|
Bäst före-datum | 20.02.2026 |
Ursprung | Italien |
Ursprung (tillverkning) | Italien |
Ekologiskt ursprung | EU-jordbruk |
Innehåll | 1 kg |
Tillverkare | KoRo |
EAN/GTIN | 4260654788693 |
Datablad | Specikation |
Öko-Kontrollstelle & Bio-Herkunft |
|
Spår | Förklaring av spårhänvisning |
Frakt | Leveranstid |
Företag |
KoRo Handels GmbH Hauptstraße 26, 10827 Berlin |
Förvaring | Förvara torrt och svalt |
Ingredienser | 100 % kikärtsmjöl* *från kontrollerad ekologisk odling |
Allergener | Kan innehålla spår av SOJA |
Produktbeskrivning | Ekologiskt kikärtsmjöl |
Etikettanmärkning | Ingredienser, näringsvärden och förpackningar kan variera. För korrekt information, se produktbeskrivningen. |
Press & återförsäljare | Ladda ner produktbild |
Herstellung
Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion. Aber auch in Europa sind sie zu finden.
Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.
Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.
Nach der erfolgreichen Ernte der Kichererbsen, müssen diese im nächsten Schritt zunächst getrocknet werden. Nur dadurch wird es möglich, das spätere Mehl zu gewinnen. Dabei werden die Samen nicht mit besonders viel Hitze behandelt, weshalb auch das fertige Mehl nicht roh verzehrt werden sollte.
Im letzten Schritt werden die getrockneten Kichererbsen fein gemahlen. Das fertige Mehl hat eine für Kichererbsen typische, fein-gelbliche Farbe und wird nach dem Mahlprozess sofort in die praktische Großpackung abgefüllt. Danach findet das Mehl seinen Weg in Deine Vorratskammer.
Så här har priset utvecklats över tid
All information är utan garanti!
Logga in
4-5 stjärniga recensioner 🙂
Is super suitable to make falafel yourself
1-3 stjärniga recensioner 🙃
Do not buy from this "store"
Super flour
Always very good and expendable in the kitchen!
Top price, very good product
Farina bio la scelta giusta
Super Qualität und guter Geschmack
hope for replacement delivery
Gör din beställning fri från fraktkostnader! 🤑
Så länge nya produkter inte har vackra bilder ännu sparar du fraktkostnaderna.
KoRo GmbH
19.01.2024
Hey, vielen Dank für Dein Feedback. Wir bedauern sehr, dass Du ein beschädigtes Produkt erhalten hast. Wende Dich in solch einem Fall bitte immer direkt an unseren Kundenservice, damit dieser Dir bei Deinem Anliegen weiterhelfen kann. Alles Liebe Dein KoRo Team :)