Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Sesamsallad med sesamtofu Automatisch übersetzt

Lätt 5 december 2023
Vorbereitungszeit:
5 Min.
Tillagningstid
30 Min.

Doppa i eller bada i? Du bestämmer. Inget passar bättre till sushi, edamame eller den här sobanudelsalladen än vår nya ekologiska sesamsås.

250 g Sobanudeln
200 g Edamame-bönor, frysta
0,5 Gurka, skuren i tunna strimlor
3 liten röd chili, skuren i fina ringar
0,5 färgglad Koriander
1 Salladslök (endast den gröna delen) skuren i fina ringar
200 g Naturlig tofu
1 skål Ekologisk sesamsås
3 msk Sesamolja (alternativt olivolja)
2 msk Sojasås
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Agavesirap
6 msk Varmt vatten
1 msk Chiasamen
3 msk Mjöl
1 Nypa Ljusa och mörka sesamfrön
  • Steg 1/7

    Torka noga av tofun med en kökshandduk eller hushållspapper. Blanda alla ingredienser till marinaden.

  • Steg 2/7

    Dela tofun i fyra lika stora skivor. Skär dem i hälften diagonalt och blanda jämnt med marinaden.

  • Steg 3/7

    Gör en chiajelly av vattnet och chiafröna (blanda och låt stå i ca 5 min.).

  • Steg 4/7

    Panera den marinerade tofun i mjöl, täck den sedan på alla sidor med chia-gelé och "doppa" den slutligen i sesamfröna.

  • Steg 5/7

    Täck botten av en stekpanna med neutral olja och stek tofubitarna med tjock beläggning i ca 5 minuter på alla sidor på medelhög värme tills de är gyllenbruna.

  • Steg 6/7

    Koka sobanudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Steg 7/7

    Servera nudlarna med edamame och gurka. Toppa med koriander, salladslök, chili och bitar av tofu och ringla över sesamsåsen.

Vad andra har sagt om Sesamsallad med sesamtofu

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande