Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Veganska kringelkex Automatisch übersetzt

Medel 14 april 2021
Vorbereitungszeit:
1:30 Std.
Gräddning / tillagningstid:
20 Min.

Saftiga, salta pretzelkex - som naturligtvis också kan vara veganska!

1 tsk Socker
21 g Färsk jäst
600 g Vetemjöl
150 ml Ljummen mjölk eller vegetabilisk dryck
40 g Mjukt vegetabiliskt smör
2 liter Vatten
2 tsk Salt
6 msk Bakpulver
1 msk Grovt salt
  • Steg 1/8

    Lös upp jästen i den ljumma mjölken och rör ner sockret.

  • Steg 2/8

    Tillsätt mjöl, flingsalt och smör och knåda degen i ca 7-10 minuter.

  • Steg 3/8

    Forma degen till en boll och lägg den i en skål, som du sedan täcker med en duk. Låt degen vila i 1 timme.

  • Steg 4/8

    Koka upp lut från 2 l vatten och natriumbikarbonat.

  • Steg 5/8

    Dela degen i 80 g bitar och forma till rullar, pinnar eller kringlor. Låt bakelserna jäsa igen i 20 minuter.

  • Steg 6/8

    Låt pastan flyta i luten i ca 20 sekunder.

  • Steg 7/8

    Strö sedan över grovt salt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  • Steg 8/8

    Baka pastan i en förvärmd ugn på 200 °C över-/undervärme i ca 15-20 minuter.

Vad andra har sagt om Veganska kringelkex

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande