Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
(0)

Vispad fetaost med marinerad purjolök Automatisch übersetzt

Lätt 24 november 2023
Vorbereitungszeit:
5 Min.
Tillagningstid
20 Min.

Purjolök står sällan i centrum i ett recept, men det är på väg att ändras! Med det här receptet går purjolöken från sidekick till köksstjärna!

200 g Feta, vegetabilisk eller animalisk
0 Saft av en halv citron
2 msk Olivolja
1 Nypa Thymian
1 Nypa Chili
1 Nypa Salt
4 msk Sojasås
4 msk Vitt vin
2 msk veganskt honungsalternativ
2 Barer Leek
2 Schalottenlök
  • Steg 1/5

    Skär bort ca 5-10 cm av den mörka övre gröna delen av purjolöken. Halvera purjolöken och tvätta alla lager noggrant. Halvera schalottenlöken och skär den i fina halvringar.

  • Steg 2/5

    Fräs först schalottenlöken i olivolja, lägg den åt sidan och fräs sedan purjolöken på båda sidor så att den blir lätt förkolnad.

  • Steg 3/5

    Blanda alla flytande ingredienser i en kastrull och lägg purjolökshalvorna och den frästa schalottenlöken i marinaden. Häll vatten i kastrullen så att alla ingredienser täcks av vätska. Koka upp vätskan och låt allt sjuda tills vätskan har reducerats och en sås har bildats.

  • Steg 4/5

    För att göra den vispade fetaosten, lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till krämig konsistens.

  • Steg 5/5

    Bred ut fetaostkrämen på en tallrik och toppa med den marinerade purjolöken. KoRo-tips: Smakar utsökt med knaprigt surdegsbröd.

Vad andra har sagt om Vispad fetaost med marinerad purjolök

0/5

0 Omdömmen


Perfekt

Mycket bra

Bra

Acceptabel

Otillfredsställande