Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
🗓 2018-04-23 👤 Juliane Vogel

Hemlagat cashewsmör

Hemlagat cashewsmör


Vill du experimentera lite i ditt kök och få igång din mixer? Då är det bara att göra ditt eget nötsmör! Det kräver relativt lite ansträngning och purén smakar otroligt gott. Det kommer definitivt nära en burk från affären och du vet exakt vad som finns i ditt nötsmör. Här presenterar vi ett recept på krämigt cashewsmör. Istället för cashewnötter kan du också använda hasselnötter, valnötter, pistaschmandlar, mandlar eller en blandning av flera nötter. Det smakar också riktigt speciellt med tillsats av lite kanel eller vanilj.

Ingredienser för cashewsmöret:

Förberedelse:

  • Rosta först cashewnötterna i ugnen på 130°C varmluft i ca 20 minuter.
  • Låt sedan nötterna svalna ordentligt.
  • Lägg sedan nötterna i en högpresterande mixer och mixa ordentligt. Det är viktigt att inte mixa för länge: Mixa bara 30 sekunder åt gången så att apparaten inte blir för varm.
  • Efter varje mixning ska den fasta massan tryckas ned på hackbladen igen.
  • Upprepa denna procedur flera gånger. Så småningom bildas en slät, krämig puré.
  • Överför den färdiga cashewpurén till en ren burk.
  • Vi rekommenderar att du förvarar den mörkt och svalt. Där håller den sig i ca 4 veckor.

Matchande produkter