Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
🗓 2018-06-02 👤 Marie Schildt

Vegansk miniglass

Vegansk miniglass, ett hemlagat glassalternativ som är perfekt för sommaren!

Vegansk miniglass

Som matbloggare på Instagram "Veganezeit", hälsocoach på YouTube "Stefan Männlein - Ernährung ist Medizin" och pappa till en 2-årig dotter är jag mycket angelägen om att äta hälsosamt för mig själv och min familj men känner ändå att jag inte behöver vara utan.

För mig innebar det att jag avstod från vanligt industrisocker och alla icke-naturliga och djurbaserade ingredienser. Eftersom jag älskar smaken av kokosnöt och cashewnötter tyckte jag att det lät som en bra idé att kombinera dem.

Jag måste erkänna att jag blev mycket förvånad över resultatet. Med den här smaken behöver ingen längre vanlig glass från snabbköpet. Så mitt tips till dig: Du måste prova den ;). Men nu sätter vi igång så ska du få se hur snabbt och enkelt det går.

Ingredienser till glassen:

(Ger ca 7 bitar.)

Fyllning till glassen:

Till chokladen:

Förberedelser:

För glassfyllningen, blötlägg cashewnötterna i vatten över natten eller i minst en timme (du kan hälla bort det återstående vattnet). Kokosblomsockret bör också finfördelas i en mixer för att göra fyllningen riktigt krämig. När förberedelserna är klara kan du sätta igång: Lägg cashewnötter, kokosmjölk, vaniljpulver och kokosblomsocker i mixern och mixa en kort stund så att du får en fin, krämig blandning. Häll blandningen i glassformar och ställ dem i frysen i ca en timme. Under tiden är det bäst att förbereda chokladen. Det är också en bra idé att mala kokosblomsockret. Ställ sedan burken med kokosoljan i en kastrull med hett vatten och vänta tills kokosoljan är flytande. Rör om den flytande kokosoljan tillsammans med kakaopulvret och det malda kokosblomsockret i en liten skål med en gaffel tills det inte längre finns några klumpar. Om rumstemperaturen är under 22 grader, placera skålen med chokladen i varmt vatten för att hålla den flytande. Doppa sedan den frysta gräddfyllningen i chokladen. För att Magnum ska bli riktigt krämig bör den tinas i rumstemperatur i ca 3 till 5 minuter innan den äts.

Stort tack till Stefan för detta fantastiska recept! Se till att kolla in hans Instagram-konto och YouTube-kanal.

Instagram: veganezeit

YouTube: Stefan Männlein - Näring är medicin