Registrera dig på vårt nyhetsbrev och få 5% rabatt på nästa beställning! ✨
🗓 2020-12-21 👤 Melli

Läckra chokladbollar med hasselnöt

Dessa små kulor kan påminna dig om andra goda snacks, men du kan vara säker på att du kan äta dem med gott samvete.

Läckra chokladbollar med hasselnöt

Ingredienser

Portioner: - + Till chokladskalet:

Förberedelse

Steg 1

Grovhacka hasselnötterna i en matberedare och ta bort ca 30 g (18-20 bitar) och lägg åt sidan för överdraget. Kör resten av hasselnötterna till ett grovt mjöl.

Steg 2

Tillsätt kakaopulver, lönnsirap, nötsmör, kokosolja, vanilj och kryddor och kör i matberedaren till en homogen massa. Blandningen ska hålla ihop.

Steg 3

Forma 18-20 bollar med händerna och fyll varje boll med en hel hasselnöt.

Steg 4

Rulla sedan nötterna i en blandning av chokladströssel/kakaonibs och hackade hasselnötter.

Steg 5

Ställ bollarna i kylskåpet så att de stelnar.

Steg 6

Smält under tiden kakaosmöret i ett vattenbad. Blanda i kakaopulvret och arbeta till en homogen blandning. Blanda vid behov med en liten visp så att inga klumpar bildas. Tillsätt vanilj och salt och blanda väl. Nu har du mörk choklad med en kakaohalt på ca. 100%.

Steg 7

Tillsätt sirap efter smak. 1 tsk = ca 85% kakaohalt, 1,5 tsk = ca 75% kakaohalt, 2 tsk = ca 60% kakaohalt.

Steg 8

Doppa bollarna i den flytande chokladen och ställ tillbaka dem i kylskåpet. Låt stelna i minst 1-2 timmar, gärna över natten.

Steg 9

Förvara i kylen tills de ska ätas och avnjut i rumstemperatur så att smakerna verkligen kommer till sin rätt.